آغاز تحقیقات درباره علل به گل نشستن «اور گیون» در کانال سوئز
مصر: به دلیل جهانی بودن مسئله کشتی تحقیقات علنی خواهد بود
دولت مصر اعلام کرد که تحقیقات درباره علل به گل نشستن کشتی «EVER GIVEN» در کانال سوئز از امروز چهارشنبه 31 مارس 2021، آغاز میشود.
کاپیتان سید شعشیع، مشاور اداره کانال سوئز، صبح چهارشنبه در اظهاراتی به شبکه «اون تی وی»، حول تحقیقات درباره کشتی به گل نشسته«اور گیون» در کانال سوئز کهشناورسازی شده است گفت که او ریاست تحقیقاتی که امروز آغاز میشود را بر عهده خواهد گرفت.
این مقام مصری گفت به خاطر اینکه این مسئله جهانی است، تحقیقات به طور علنی انجام خواهد شد.
کاپیتان شعشیع توضیح داد که تحقیقات درباره پیروی یا عدم پیروی ناوخدای کشتی «اور گیون» از راهنماییهای اداره کانال سوئز پیش از به گل نشستن کشتی و همچنین تحقیق درباره ابزاری است که این کشتی از آن برخوردار است و اینکه آیا این ابزارها پیش از به گل نشستن کشتی از سوی ناوخدای آن مورد استفاده قرار گرفته است یا نه، انجام خواهدشد».
مشاور اداره کانال سوئز افزود چنانچه کشتی «اور گیون» به تحقیقات پاسخ منفی داده و از ارائه همه اطلاعات خودداری کند مسئله به پروندهای مدنی تبدیل خواهد شد و کشتی تا پایان روند رسیدگی به این مسأله به همراه محتویات بار آن برای مدت دو سال توقیف خواهد شد.
کارشناسان امروز چهارشنبه با صعود بر کشتی کانتینربر «اور گیون» که به مدت یک هفته در کانال سوئز به گل نشسته بود، روند تحقیقات درباره علل وقوع حادثهای که صنعت حمل و نقل دریایی جهان را با چالش مواجه ساخته و یکی از حیاتیترین آبراههای دریایی جهان را مسدود کرده بود را آغاز کردند.
پس از پایان موفقیتآمیز عملیات نجات و شناورسازی کشتی به گل نشسته «اورگیون» که با کمک پدیده جزر و مد، عملیات حفاری و خاکبرداری از اطراف بدنه جلوی کشتی و باکمک نیروی کششی 10 یدککش دریایی از چهار جهت انجام شد، این کشتی به سوی دریاچههای تلخ بزرگ که در نیمه آبراه کانال سوئز واقع شدهاند، انتقال داده شد.
در پی به گل نشستن کشتی «اور گیون» این کشتی در عرض کانال قرار گرفته و آن را کاملا مسدود کرد و جریان تجارت دریایی به ارزش میلیاردها دلار را به مدت یک هفته متوقف کرد.
یکی از راهنماهای ارشد فعال در کانال سوئز به شرط عدم فاش شدن نامش به خبرگزاری «رویترز» گفته که کارشناسان در جستجوی علایمی خواهند بود که نشانه احتمال وقوع خسارتها هستند و همچنین برای تشخیص علل به گل نشستن این کشتی تحقیق خواهند کرد.
او همچنین گفت که مهندسان موتورهای این کشتی که حامل پرچم پاناما و تحت مالکیت ژاپن است و کالا از آسیا به اروپا حمل میکند را مورد بررسی قرار خواهند داد تا مشخصشود که این کشتی چه موقع خواهد توانست به مسیر خود به کشور هلند، ادامه دهد.
از زمان بازگشایی کانال سوئز در شامگاه دوشنبه تاکنون، بیش از 30 کشتی در حال انتظار موفق شدند از کانال گذشته و به دریای سرخ وارد شوند.
از سویی شرکت «شوی کیسن» که مالک کشتی «اور گیون» است سهشنبه اعلام کرده که در روند تحقیقات که شامل طرفهای دیگری نیز میشود و به نام آنها اشارهای نکرده، شرکت خواهد کرد.
این شرکت با بررسی علل احتمالی حادثه از جمله سرعت بالای مورد ادعا و خطاهای دیگر مخالفت کرد و گفت که نمیتواند درباره تحقیقاتی که همچنان ادامه دارد، اظهار نظرکند.
این شرکت ژاپنی گفت احتمالا اغلب خسارتها به ته کشتی به گل نشسته وارده شده است.
شرکت ژاپنی «شوی کیسن» همچنین گفت که هنوز درباره اینکه کشتی «اور گیون» در مصر یا مکان دیگری تعمیر شود یا اینکه به سوی شهر روتردام هلند ادامه مسیر دهد، چیزی مشخص نیست و این تصمیمی است که به عهده اوپراتور این کشتی است و شرکت مالک کشتی نقشی در تصمیمگیری در این زمینه نخواهد داشت.