چین تحقیقات مربوط به منشأ کرونا را پیش از گزارش سازمان جهانی بهداشت منتشر میکند
مقامات چینی جمعه 26 مارس 2021 در جریان مفاد تحقیقات مربوط به منشاء انتشار کرونا پیش از صدور گزارش سازمان جهانی بهداشت قرار گرفتند.
آمریکا و دیگر کشورها، پرسشهایی را در خصوص نفوذ چین در سازمان جهانی بهداشت و میزان استقلال نتایج تحقیقات آن مطرح ساختند اما چین نیز به نوبه خود، این انتقادات را نشانهای بر سیاسیسازی مطالعات علمی قلمداد کرد.
یانگ تائو، مقام مسئول در وزارت امور خارجه چین، گفت: «هدف ما نشان دادن برخورد باز و شفاف سازی ما است. چین با شفافیت با همهگیری مبارزه کرده و چیزی برای پنهان کردن ندارد.»
این گزارش که افشای آن بارها به تعویق افتادهاست، بر اساس نتایج بازدید یک تیم از کارشناسان بینالمللی سازمان جهانی بهداشت دراوایل سال جاری از شهر ووهان درمرکز چین تنظیم شده که نخستین موارد ابتلا به کرونا در اواخر سال 2019 را ثبت کرد.

ونگ سی جیان، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی چین و معاون مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، گفت که کارشناسان، چهار راه ممکن رسیدن ویروس کرونا به ووهان را مورد بررسی قرار دادند که عبارتند از:
1. خفاش حامل ویروس، انسانی را مبتلا کردهاست
2. خفاش ناقل ویروس، یک پستاندار به عنوان ناقل واسطه، مبتلا ساخته است
3. محموله غذاهای سرد یا منجمد ناقل ویروس به ووهان باشد
4. آزمایشگاه ویژه مطالعات ویروسی در ووهان واسطه انتقال کرونا باشد

کارشناسان پس از بررسی عمیق فرضیهها، به این جمعبندی رسیدند که یکی از دو مسیر حیوانی یا زنجیره غذای سرد به احتمال زیاد، عامل انتقال است. به گفته ونگ فرضیه نشت ویروس از آزمایشگاه، بسیار نامحتمل است.
وزارت امور خارجه چین در بیانیه منتشر شده در اینترنت اعلام کرد: «چین به شدت مخالف تلاش برخی از کشورها برای سیاسی کردن موضوع ردیابی منشأ کرونا و طرح اتهامات بی اساس و بازخواست از چین است.»
در همین حال، هوآ چون ینگ سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «من میخواهم تأکید کنم که ردیابی ویروس یک مسئله علمی است که دانشمندان باید از طریق همکاری، آن را مورد مطالعه قرار دهند.»
او به خبرنگاران توضیح داد که کارشناسان هنوز در حال بررسی محتوای گزارش و ترجمه آن هستند و او نمیداند چه زمانی این گزارش صادر خواهد شد.