پس از آن که چین واردات نفت خود از ایران را افزایش داد، فصل جدیدی به اختلافات میان واشینگتن و پکن افزوده شد. چین تاکید کرده که در رابطه با واردات نفت از ایران هیچ گونه هشداری از آمریکا دریافت نکرده است.
وزارت تجارت چین پنج شنبه 25 مارس 201 اعلام کرد که تمام تلاش خود را برای محافظت از معامله نفتی با تهران و حفاظت از منافع مشترک با ایران انجام خواهد داد.
این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتر اعلام کرده بود تا زمانی که ایران به تعهدات برجامی باز نگردد هیچ تحریمی لغو نخواهد شد.
در ماه گذشته آمریکا یک نفتکش ایرانی که در صدد دور زدن تحریمها بود را مصادره کرد. آمریکا همچنین از فروش بیش از یک میلیون تن بنزین مصادرهای ایران خبر داده بود.
ایالات متحده در پایان سال گذشته میلادی چندین شرکت نفتی ایران و هر کس که با این شرکتها وارد معامله میشود را تحت تحریم قرار داد.
بسیاری از مقامات ایرانی از جمله بیژن زنگنه اعلام کرده بودند که تهران نیازمند افزایش تولید نفت خود است تا مشتریان خود را در بازار نفت از دست ندهد.
پس از انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، دولت روحانی در دسامبر گذشته به وزارت نفت دستور داد طی سه ماه با حداکثر توان به تولید و فروش نفت اقدام کند.