رئیس بانک مرکزی ایران: سال 99 « تابآوری اقتصادی» داشتیم
آمارها خلاف ادعای همتی را نشان میدهند
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، روز شنبه 30 اسفند، در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها، سال 99 را سال تابآوری اقتصادی نامید.
همتی به کاهش درآمدهای ارزی ایران در سال 99 اشاره کرده و گفته است: « دریافتی ارزی بانک مرکزی به رقمی در حد 15 درصد میانگین 20 سال گذشته کاهش پیدا کرده» اما در عین حال مدعی شد «فشار حداکثری شکست خورد»
بر خلاف سخنان همتی و به رغم شرایط کرونایی سال 99، مناطق مختلف ایران شاهد اعتراضات صنفی و کارگری فراوان در واکنش به شرایط اقتصادی و اجتماعی بود.
خبرگزاری «هرانا» ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، آماری از اعتراضات کارگری و صنفی در سال 99، ارائه داده که بر خلاف ادعاهای رئیس بانک مرکزی ایران است.
طبق این گزارش 23873 تجمع اعتراضی در سال 99، در ایران شکل گرفت. از این میان 16741 تجمع کارگری، 6835 مورد تجمع صنفی، 20 تجمع دانشجویی و 277 گروه از شهروندان که بیشتر آنها مالباختگان و یا دیگر افرادی هستند که حق شهروندیشان تضییع شده، به دلیل عدم احقاق خواستهها و مطالباتشان در 24 استان تجمعات اعتراضی برگزار کردند. در همین رابطه 4 اعتصاب صنفی و 7130 اعتصاب کارگری نیز برگزار شد.»
رشد خشونتهای سیستماتیک علیه شهروندان و افزایش تعداد اعدامها در سال 99 نیز ناقض سخنان همتی در رابطه با تابآوری حکومت است.
در همین زمینه هرانا در گزارش حقوق بشر سال 99 آورده: «در طول سال 1399، مجموعا 250 شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند، که از میان آنها 101 شهروند، جان خود را از دست دادند.»