خامنهای در پیام نوروزی: در انتخابات 1400 مدیریتهای «احتمالا تازهنفس» خواهد آمد
علیرغم بحرانهای اقتصادی خامنهای این سال را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامید
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پیامی بهمناسبت آغاز سال 1400 هجری شمسی، گفته در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو « مدیریتهای جدید و احتمالاً تازهنفس و با انگیزههای قوی» روی کار خواهد آمد.
در حالی که ایران با توجه به کاهش شاخصهای اقتصادی از جمله نرخ بالای فقر، بیکاری و از سر گرفته شدن اعتراضهای جسته و گریخته در شماری از بخشها، غرق درمشکلات و دشواریها است، خامنهای روز شنبه 20 مارس 2021 با مژده بروز شکوفایی در اوضاع معیشتی، پیام نوروزی خود را آغاز کرد.
خامنهای در پیام خود که از تلویزیون دولتی پخش شد، سال جدید را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نام گذاری کرد.
این در حالی بود که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران با اذعان به دشواری اوضاع اقتصادی کشور در سخنان نوروزی خود که از رسانههای دولتی پخش شد، سال گذشته را سالی بسیار دشوار توصیف کرد.
او در عین حال افزود که «انتخابات پرشور و با مشارکت حداکثری، پیشنیاز و پیششرط قطعی تحقق آرزوهای ملت ایران در دههی اول قرن پانزدهم خواهد بود.»
دولت تازهنفس
اشاره خامنهای به دولت «تازهنفس» در حالی مطرح شده که او قبلا از «دولت جوان حزباللهی» در انتخابات پیش رو سخن گفته بود.
تأکید خامنهای و نهادهای وابسته به او مثل روزنامه کیهان و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، بر این برنامه از طریق نوشتن مقاله وانتشار بولتنهای خبری طی یکسال گذشته حکایت از آن دارد که خامنهای در حال اعلام یک برنامه سیاسی برای دولتسازی و جهتدهی به رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 است.
کاهش سن نامزدهای ریاست جمهوری و رفع ممنوعیت نامزدی نظامیان در قانون اخیر انتخابات ریاست جمهوری که به تأیید شورای نگهبان هم رسید، از سویی مفهوم «رجل سیاسی» که بسیاری بر اساس آن رد صلاحیت میشدند را بلا موضوع کرده و از سویی دیگر فضای انتخاباتی را برای حضور پاسداران کم سن و سالی چون سعید محمد در راستای ایده «دولت جوان انقلابی» مورد نظر علی خامنهای مهیا میکند.

ادامه بحرانها
این اظهارات در حالی است که کمر کشور در زیر عواقب شیوع کرونا خم شدهاست. به گزارش «آسوشیتدپرس» در روز شنبه 20 مارس 2021 این همه گیری منجر به جانباختن بیش از 61 هزار و 500 ایرانی شده که بالاترین میزان تلفات کرونا در خاورمیانه است.
تحریمهای ایالات متحده نیز اقتصاد و رژیم ایران را زیر فشار بی آمان خود گرفته است؛ آنهم درحالی که تهران روش لجاجت را در پیش گرفته و در راستای تشدید نقض تعهدات برجامی گام میزند.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران سال گذشته 5 درصد کوچکتر شده است.
بیش از یک میلیون نفر در سال گذشته، کار خود را از دست دادند و تورم که قبل از خروج دونالد ترامپ از برجام و اعمال مجدد تحریمها، در حدود 10 درصد در سال 2018 بود، به حدود 50% رسیده است.
همچنین قیمت کالاها نیز 2 تا 3 برابر افزایش یافته است.
افزایش میانگین فقر به 55% رسیده و یارانه دولت در حدود 40 دلار برای حمایت از خانوادههای آسیب پذیر عملا شکست خورده و نتوانست کاف موجود را پر کند.