واکسن کرونای وارداتی ایران حتی کفاف کادر درمان این کشور را نمیدهد
انتقاد رئیس سازمان نظام پزشکی ایران از «عقبماندگی» ایران برای تهیه واکسن
عضو کمیته واکسن کرونای ایران فاش کرد که مقدار واردات این کشور از واکسن کرونا حتی کفاف کادر درمان را نمیدهد عدد واردات واکسن کرونا به این کشور نشان میدهد که هنوز حتی نیاز کادر درمان این کشور به واکسن تامین نشده است.
بر اساس گزارش رکنا، مصطفی قانعی، پنجشنبه 18 مارس 2021، با اشاره به عدم کفاف واکسن کرونای وارداتی به ایران، گفت: «واکسیناسیون در کشور یک کار اجرایی است و علمی نیست، اما آن چیزی که در ایران وارد شده کاملا مشخص است و عدد واردات هنوز برای نیاز کادر درمان کفایت نمیکند».
با کمبود واکسن کرونا در ایران، این مقام عالیرتبه حوزه بهداشت از ادامه مصرف پلاسمای بیماران بهبودیافته از کرونا برای مقابله با این بیماری خبر داد.
شهروندان ایرانی بارها نسبت به تاخیر و بیتوجهی مسئولان برای تامین واکسن کرونا، در فضای مجازی اعتراض کردند. بحث و جدلهای فراوان پیرامون نوع واکسنی که باید خریداری شود و ممانعت صریح رهبر ایران برای تهیه واکسن ساخت کشور آمریکا و بریتانیا از جمله دلایل این تاخیر بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران نیز در توئیتی از «عقبماندگی» ایران برای تهیه واکسن کرونا انتقاد کرد و نوشت: «تا امروز 20 هزار واکسن روسی برای جمعیت 80 میلیون ایران تهیه و توزیع شده است».
محمدرضا ظفرقندی افزود: «خوب بود نقادان منصف پیگیر علل و عوامل اصلی این عقبماندگی در تهیه واکسن کووید بودند».
پس از آن، واکسیناسیون شهروندان در ایران برای مقابله با کرونا، از 9 فوریه 2021 با واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز شد.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، نخستین محموله وارد شده از روسیه حاوی 20000 دوز واکسن بود که برای واکسینه کردن 10000 نفر کافی است.

محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت ایران در همین رابطه اعلام کرد که ایران قراردادی با طرف روسی امضا کرده که بر اساس آن قرار است 2 میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی به مرور وارد این کشور شود.
کمبود در واردات واکسن کرونا به ایران در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت این کشور مدعی هستند که در تولید واکسن این بیماری حرفهای مهمی برای گفتن دارند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس در 23 فوریه 2021، سعید نمکی وزیر بهداشت ایران، در همین رابطه گفت: «در دو سه ماه آینده ایران یکی از قطبهای بسیار مهم واکسنسازی کرونا در منطقه خواهد شد و یکی از صادرکنندگان واکسن کرونا در جهان خواهیم بود».
اما گزارشهای منتشر شده در این باره نشان میدهد که واکسن کرونای ایرانی در حال گذراندن مراحل ابتدایی آزمایشات است و با توجه به رقبای قدرتمندی مانند شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر- بیونتک که یک سال است در این زمینه فعالیت میکنند، رسیدن به چنین هدفی برای ایران دور از ذهن است.