گردشگر فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی و تبلیغ علیه نظام» متهم شد
بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی که نزدیک به 10 ماه پیش در ایران بازداشت شده بود، به «جاسوسی و تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
سعید دهقان، یکی از وکلای بریر روز دوشنبه 15 مارس در توییتی از اخذ «آخرین دفاع» از موکلش به اتهام «جاسوسی» و «تبلیغ علیه نظام» خبر داد.
دهقان نوشت موکلش به دلیل «عکسبرداری از مناطق ممنوعه» به جاسوسی متهم شده و همچنین به دلیل طرح سوال در شبکههای اجتماعی که چرا حجاب در جمهوری اسلامی «اجباری» است ولی در سایر کشورهای اسلامی «اختیاری»، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
آخرین دفاع از #بنجامین_بریر برای دو اتهام جاسوسی و تبلیغ علیه نظام اخذ شد.
— Saeid Dehghan (@vakilroaya) March 15, 2021
دلیل اتهام جاسوسی: عکسبرداری این توریست فرانسوی از مناطق ممنوعه!
دليل اتهام تبلیغ: طرح این سوال در مدیا که چرا حجاب در جمهوری اسلامی «اجباری» است ولی در سایر کشورهای اسلامی «اختیاری»؟#Benjamin_Briere https://t.co/hgmESWneVy pic.twitter.com/7gCO7pF1KX
این وکیل دادگستری پیشتر به خبرگزاری رویترز گفته بود که بنجامین بریر با «خطر مجازات زندان طولانیمدت» مواجه است.
سعید دهقان همچنین در توییتی دیگر با اشاره به بازداشت اتباع خارجی در ایران اظهار کرد «قبح خیلی چیزها در این سالها و بلکه دههها ریخته! از جمله قبح احضارهای غیرقانونی، بازداشتهای فراقانونی، زندانهای طولانی و اعدامهای فراقضایی در مورد فعالان مدنی و سیاسی، مخالفان و منتقدان و معترضان و اقوام و اقلیتها».
این فقط قبح دستگیری اتباع خارجی نیست که ریخته؛ قبح خیلی چیزها در این سالها و بلکه دههها ریخته!
— Saeid Dehghan (@vakilroaya) March 16, 2021
از جمله قبح احضارهای غیرقانونی، بازداشتهای فراقانونی، زندانهای طولانی و اعدامهای فراقضایی
در مورد فعالان مدنی و سیاسی، مخالفان و منتقدان و معترضان و اقوام و اقلیتها#فروپاشی_حقوقی https://t.co/CSkdXAMNhy
بنجامین بریر ۳۵ ساله حدود ده ماه پیش در ایران بازداشت شد و هماکنون در زندان وکیلآباد مشهد به سر میبرد. او خرداد سال ۹۹ با یک خودروی وانت از فرانسه به ایران سفر کرد.
به گفته سعید دهقان، بریر پس از به پرواز در آوردن یک پهباد «هلیکم» معمولی برای عکاسی در دشتهای نزدیک مرز ایران و ترکمنستان بازداشت شد.
وزارت خارجه فرانسه پیش از این، بازداشت یکی از شهروندان خود را در ایران تایید کرده و افزوده بود کارمندان سفارت فرانسه با او در تماس بوده و او از خدمات کنسولی برخوردار است.

ایران از بازداشت شهروندان دو تابعیتی برای باجگیری، چانهزنی و کسب امتیاز در معاملات اقتصادی و بده بستانهای سیاسی با کشورهای غربی استفاده میکند. هرچند رژیم ایران بازداشتها و یا همان گروگانگیریهای با انگیزه سیاسی را رد کرده و میگوید این افراد به اتهام «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت و محکوم شدهاند.
رولاند مارشال، پژوهشگر فرانسوی در ماه ژوئن 2019 به همراه فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی بازداشت شده بود. تا چند ماه بعد از بازداشت مارشال، کسی از بازداشت او در ایران اطلاعی نداشت.
او به همراه نامزدش فریبا عادلخواه به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» ایران به ۵ سال زندان محکوم شده بودند. رسانههای ایران اول فروردین خبر دادند که مارشال به سفارت فرانسه تحویل داده شده است. آزادی او در ازای آزادی جلال روح الله نژاد، ایرانی که به جرم نقض تحریمهای آمریکا در فرانسه زندانی بود، صورت گرفت.
در موردی مشابه، قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای نازنین زاغریرتکلیف، شهروند ایرانی-بریتانیایی، که به تازگی دوره محکومیت پنج سال حبس او به پایان رسیده، پروندهای جدید باز کرده است. ریچارد رتکلیف، همسر زاغری، در برخی مصاحبههای خود به بدهی چهارصد میلیون پوندی بریتانیا به ایران اشاره کرده و بارها از دولت بریتانیا خواسته است، با حل اختلاف مالی با ایران، زمینه آزادی همسرش را فراهم کند.