هماکنون 11 شهرستان خوزستان شامل اهواز، ماهشهر، کارون، رامهرمز، شادگان، آبادان، دزفول، شوشتر، خرمشهر، دشت آزادگان و هویزه در وضعیت قرمز کرونا هستند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا به گفته ابولنژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، 56 درصد نمونههای انجام گرفته شده کرونا در خوزستان از نوع ویروس جهشیافته هستند که سرعت انتشار و کشندگی آن بالاتر از ویروس نوع قبلی است. در ویروس قبلی هر 17 روز یکبار آمار مبتلایان به کرونا 2 برابر میشد اما در نوع جهشیافته هر 9 روز یکبار تعداد مبتلایان در خوزستان به 2 برابر افزایش مییابد.
افزایش محدودیتها
طبق اخبار رسمی محدودیتهای کرونایی در خوزستان نسبت به چند هفته قبل شدت بیشتری یافته است. ورودیها و خروجیهای استان تحت نظارت پلیس راه خوزستان قرار دارند تا از خروج خودروهای پلاک بومی و ورود پلاکهای غیر بومی به استان جلوگیری شود.
بر اساس مصوبه ستاد مدیریت کرونای خوزستان انجام تست کرونا برای تمامی مسافران در پایانههای استان در فرودگاه، راه آهن و پایانههای مسافری این استان اجباری است و از مسافران پیش از سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی برونشهری تست گرفته میشود.
مسافران بدون ارائه نتیجه منفی تست کرونا، اجازه سوار شدن به وسائط نقلیه عمومی از قبیل هواپیما، قطار و اتوبوس بین شهری را ندارند و در صورت تخلف با افراد برخورد قانونی میشود. در هفته گذشته با توجه به تستهای گرفته شده بسیاری از مسافران به علت مثبت بودن تست و ابتلا به کرونا از سفر منع شدند.
کشتهشدن 200 نفر در یک هفته
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بالاترین عدد روزانه فوت ناشی از کرونا در سه هفته گذشته در خوزستان را 33 نفر اعلام کرد. بر همین اساس در هفته دوم اسفند 199 نفر در خوزستان بر اثر کرونا جان باختند. ابولنژادیان با اشاره به چند برابر شدن تستهای روزانه کرونا در خوزستان افزود: روند روزانه مراجعه افراد مشکوک به کرونا به بیمارستانهای خوزستان در سه هفته اول اسفند، صعودی بوده است.
کاهش حضور پرسنل در ادارات تا 10 درصد
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان شنبه 16اسفند در ستاد مدیریت کرونای خوزستان با توجه به وضعیت شیوع کرونا در این استان دستور داد ادارات و ارگانهای غیر ضروری در استان از 17اسفند تا پایان سال تنها با حضور 10 درصد از کارکنان، فعالیت کنند و از مردم خواست از سفرهای غیرضروری بپرهیزند.
شکسته شدن رکورد مراجعه بیماران
یکشنبه 17اسفند رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از رکورد مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی خوزستان خبر داد و گفت: چهار هزار و 400 مراجعه به مراکز بهداشتی و 2 هزار و 300 مراجعه به بیمارستانهای این استان گزارش شده است.
عدم موافقت با واکسناسیون کادر درمان در خوزستان
سهشنبه 19اسفند، بیژن کیخایی، رییس نظام پزشکی خوزستان گفت: درخواست تامین واکسن کرونا برای پزشکان، پرستاران و افراد بالای 60 سال به هزینه خودمان را به نظام پزشکی کشور ارائه دادهایم ولی تاکنون با این تقاضا موافقت نشده است.
وی با اشاره به قصد این تشکل برای کمک به شکسته شدن زنجیره انتقال ویروس و کنترل شیوع بیماری در خوزستان اظهار داشت: واکسیناسیون کادر درمان در کنار سایر اقدامات برای شکسته شدن پیک شیوع بیماری لازم است در غیر این صورت فاجعه ناگواری دراستان رخ میدهد.
کرونا کم بود، هپاتیت هم اضافه شد
افزون بر مصیبت کرونا در خوزستان چهارشنبه 20 اسفند خبر ابتلای برخی اهالی یک روستا در این استان به هپاتیت A نیز رسانهای شد. عضو شورای روستای قجریه 2 از توابع اهواز ابتلای هفت نفر از اهالی این روستا به بیماری هپاتیت A به دلیل آلودگی آب شرب را تاکید کرد.
عبدالامیر سلیمانیزاده، عضو شورای روستای قجریه 2 بیان کرد: مشکلات آب شرب این روستا و روستاهای اطراف از گذشته بوده اما از حدود یک ماه پیش مواردی از ناراحتیهای گوارشی کودکان روستا از جمله اسهال و تهوع گزارش شد که در ابتدا گمان کردیم مبتلا به کرونا شدهاند اما نتیجه آزمایشها ابتلا به بیماری هپاتیت A را نشان داد. سلیمانیزاده اضافه کرد: اهالی روستای «مکسر» که درمجاورت این روستا قرار دارد نیز دیروز اعلام کردند که نمونههایی از هپاتیت A در این روستا پیدا شده است.
مهران بلوطکی، رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با تاکید بر مشکلات آب شرب در روستاهای اهواز گفت: آب روستایی در غرب اهواز از گذشته با مشکلات متعدد و آلودگیهایی از جمله در زمینه کلرزنی و کدورت مواجه بوده و برخی نمونههای آلودگی میکروبی پیدا شده است و این مشکلات همچنان وجود دارد.
هزینه گزاف کادر درمان در خوزستان به دلیل کرونا
علیرضا گچکوبان، رییس هیات مدیره نظام پرستاری خوزستان چهارشنبه 20 اسفند گفت: بیش از یکصد پرستار استان در پیک سوم بیماری به دلیل ابتلا به کرونا از سیستم درمانی خارج شدند. وی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از یک هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند و تاکنون هفت نفر از پرستاران استان جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادند.
درخواست اختصاص سهمیه واکسن کرونا به خوزستان
ابولنژادیان روز پنجشنبه 21 اسفند نیز گفته بود: با توجه به طولانی شدن وضعیت قرمز کرونایی در11شهرستان خوزستان و ابتلای تعداد زیادی از پرسنل کادر بهداشتی و درمانی خوزستان درخواست شده سهمیه واکسن بیشتری به استان خوزستان تخصیص یابد.
از سویی دیگر محمد علوی، رییس مرکز بهداشت خوزستان روز جمعه 22 اسفند گفت: 34درصد بیماران کرونایی که جانشلن را از دست میدهند بسیار دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند و یا زمانی به بیمارستان میروند که 70درصد ریه آنها درگیر بیماری شده است.