نماینده مجلس: روحانی با انگیزههای انتخاباتی وعده عمل به برجام میدهد
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ایران حسن روحانی رئیسجمهوری این کشور را به تلاش برای ایجاد دوگانگی در ایران متهم کرد و گفت که او با انگیزههای انتخاباتی به آمریکا وعده عمل به برجام میدهد.
پژمانفر در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به صحبتهای امروز حسن روحانی رئیس جمهوری ایران درباره برداشته شدن گامبهگام #تحریمها گفت: «هدف رئیسجمهور از بیان این گونه مطالب ایجاد دوگانگی در کشور است و او با انگیزههای انتخاباتی این مسائل را مطرح میکند.»
حسن روحانی صبح چهارشنبه 20 اسفند در نشست هیات دولت و در راستای ارسال سیگنال به دولت جدید آمریکا با اشاره به آمادگی کامل ایران جهت بازگشت به برجام و آغاز مذاکرات مجدد با واشینگتن، اظهار داشت: «در صورت بازگشت آمریکا به توافق هستهای به کلیه تعهداتمان در برجام عمل خواهیم کرد.»
رئیس جمهوری ایران همچنین گفته بود: «ما آماده اجرای #برجام هستیم. کل در برابر کل، جز در برابر جز هم آماده ایم. تعهد در برابر تعهد، بخشی از تعهد در برابر بخشی از تعهد باز هم آمادهایم.»
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ایران درباره چرایی اظهارات روحانی گفت که او «به دنبال آن است تا چنانچه کسانی با این ایده وی مخالفت کنند، به مردم بگوید که مردم ببینید ما به دنبال برداشتن تحریمها هستیم اما عدهای با آن مخالفت میکنند و میخواهند که تحریمها ادامه یابد.»
پژمانفر همچنین روحانی را به تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری پیش رو متهم کرد و افزود: «انتخابات 1400 نزدیک است و رئیسجمهور با طرح این مسائل میخواهد خود را حامی برداشته شدن تحریمها نشان دهد و با این حرفها کاری کند که جریان حامی وی بار دیگر پیروز انتخابات باشد.»
اظهارات روحانی در رابطه با اجرای جز به جز تعهدات و کاهش بخش به بخش تحریمها در تضاد کاملی با سخنان علی خامنهای رهبرایران قرار دارد که از زمان ورود جو بایدن به کاخ سفید همواره خواستار رفع تمامی و یکباره تحریمها به عنوان پیش شرط مذاکره با آمریکا بوده است.
رهبر ایران انتظار داشت دولت جدید آمریکا با لغو تمامی تحریمها سریعا به توافق هستهای بازگردد. اما جو بایدن ضمن حفظ سیاست فشار حداکثری خواستار برداشتن «گام اول» از سوی تهران و بازگشت ایران به تمامی تعهدات برجامی شد.
سخنان رئیس جمهوری ایران و سپس انتقاد تند رئیس کمیسیون اصل نود مجلس به سخنان وی، از سویی شکاف عمیق میان مقامات بلندپایه ایران در چگونگی تعامل با دولت بایدن را نشان میدهد و از سوی دیگر حکایت از جنگ قدرت میان دولت، مجلس و بیت رهبر درآستانه انتخابات ریاست جمهوری دارد.