راه مسدود مذاکرات.. ایران مجددا آمریکا را به بازگشت به برجام دعوت کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، در اظهاراتى كه نشان از ادامه انسداد راه مذاكرات بين تهران واشينگتن می‌دهد، گفت: به کاخ سفید توصیه می کنیم بی قید و شرط به برجام بازگردند و بیش از این راه دیپلماسی را دشوار نکنند».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی ربیعی در نشست خبری خود روز سه‌شنبه گفت: موضوع برجام در کانون تماس‌های مفید و سازنده ی بین المللی رییس جمهوری ایران و برخی همتایانش بود».

او در ادامه ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا به برجام بازگردد، و گفت: مجددا به کاخ سفید توصیه می کنیم همان طور که رئیس جمهور قبلی آمریکا به یک‌باره از برجام خارج شد، بی قید و شرط به برجام بازگردند و بیشتر از این، راه را برای دیپلماسی سخت و پیچیده نکنند».

Advertisement

ربیعی افزود: در 4 سال گذشته ما راه دیپلماسی را باز نگه داشتیم، نه آنها و امروز کسی که باید اولین قدم را در راه دیپلماسی بردارد آنها هستند نه ما».

تکرار موضع دولت ایران در حالی مطرح می‌شود که ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، شامگاه دوشنبه 8 مارس در یک کنفرانس مطبوعاتی، ضمن اعلام آمادگی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای مذاکره با ایران، اظهار داشت که واشینگتن منتظر پیشنهاد سازنده ایران درباره برنامه هسته‌ای خود است.

پرایس درباره اقدامات جدید ایران در سایت نطنز، ضمن تکرار هشدارهای شدید قبلی این کشور گفت که «صبر دولت ایالات متحده محدود است».
او افزود: «ما پیشنهادی منصفانه ارائه دادیم كه به صورت عادلانه در چارچوب مذاكرات 1 + 5 انجام شود، اما طرف‌های ایرانی در پاسخ به این پیشنهاد نظرات ضد و نقیض ارائه دادند. ما منتظر ارائه پیشنهادی سازنده از سوی آنها هستیم».
واکنش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از آن نشان داده شد که آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، ایران روز گذشته اعلام کرد که غنی‌سازی اورانیوم را در مجموعه چهارم سانتریفیوژهای پیشرفته IR-2M در نطنز آغاز و همزمان، کار را بر روی نصب مجموعه پنجم شروع کرده است.
سخنان برخی مقامات ایرانی در رابطه با برقراری رابطه با آمریکا به شرط دریافت سیگنال مثبت از سوی واشینگتن، در حالی مطرح می‌شود که اعتراضات عمومی بازنشستگان به بیش از 30 شهر ایران گسترش یافته است.
آمادگی مذاکره با آمریکا از سوی محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام که گفته می‌شود یکی از نامزدهای احتمالی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری خرداد 1400 است، رویکرد بخش مهمی از نزدیکان به بیت رهبر ایران و نهادهای قدرت وابسته به او را بازتاب می‌دهد.
در حالی که ایران انتظار داشت با ورود جو بایدن به کاخ سفید دولت جدید آمریکا از سیاست «کارزار فشار حداکثری» دولت پیشین عقب‌نشینی نماید و بدون قید و شرط به برجام بازگردد، رفتار و سیاست‌های بایدن برای رهبر و حکومت ایران شوک آور بوده است.
جو بایدن که با رویکرد «فرصت‌دادن به دیپلماسی» در تعامل با ایران به قدرت رسید هرگز در دوران مبارزه انتخاباتی خود روند دیپلماتیک را به معنای کوتاهی از منافع و یا نادیده گرفتن تمامی دستاوردهای دولت ترامپ تعبیر نکرده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم