پس از آن که ایران از بهتعویق انداختن ارجاع پیشنویس قطعنامه اروپایی به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد، بریتانیا پنجشنبه 4 مارس خاطرنشان نمود که این کشور و شرکایش، گزینه ارجاع مجدد پیشنویس را برای خود محفوظ میدارند.
به گزارش خبرنگار العربیه، وزارت امور خارجه بریتانیا تأکید کرد که این ارجاع بهتأخیر افتاد تا فرصت لازم برای تلاش در راستای بازگرداندن ایران به مذاکرات، فراهم شود.
یک دیپلمات اروپایی از مقر آژانس بینالمللی در وین نیز خاطرنشان کرد که بهتعویق افتادن ارجاع پیشنویس اروپایی، در راستای حمایت از تلاشهای دیپلماتیک درمورد پرونده هستهای ایران است.

استقبال ایران
تهران ساعاتی پیش، از تصمیم اروپاییها در کنار گذاشتن پیشنویس تهیه شده توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا که از حمایت ایالات متحده برخوردار بود، استقبال کرد. این پیشنویس، ایران را به خاطر کنار گذاشتن بسیاری از تعهدات برجامی، بهویژه کاهش کار بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهای، مورد انتقاد قرار داده است .
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در بیانیهای گفت که تحولات امروز ممکن است راه را به روی مسیر دیپلماتیکی باز بگذارد که ایران و آژانس جهانی انرژی هستهای آغاز کردهاند.
خطیب زاده همچنین افزود: «امیدواریم طرفهای شرکت کننده در برجام با همکاری جدی به منظور تضمین اجرای آن از سوی همه، از این فرصت استفاده کنند.»

تحقیقات در مورد 3 سایت
رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی اعلام کرد که ایران پس از ماهها توضیحات فاقد اعتبار، سرانجام موافقت کرد تا با کارشناسان فنی بینالمللی در مورد کشف اورانیوم در سه سایت اعلام نشده در کشور، همکاری کند.
با این حال گروسی به خبرنگاران در وین گفت: «موضوع مربوط به تعیین این که آیا اقدام ایران برای گفتوگو با کارشناسان فنی، در پیوند با تصمیم اصطلاح گروه «ایی 3» بوده، نیست.»
او خاطرنشان کرد که تفکیک جنبه سیاسی برنامه هستهای ایران از جنبه فنی، کار دشواری است.
گروسی افزود: «برای همه روشن است که همه این مسائل باید حل و فصل شود.
البته همه چیز در پیوند با هم است. اینها بخشهای مختلف یک چیز هستند.»
این واکنش ایران پس از هفتهها تلاش دیپلماتیک در راستای بازگشت به مذاکرات پیرامون برجام، به ویژه با توجه به شرط واشینگتن مبنی بر بازگشت تهران به اجرای کلیه تعهدات برجامی خود، پیش از لغو تحریمهای آمریکا صورت میگیرد؛ در حالی که ایران خواستار لغو تحریمها در وهله نخست بود.
شایان ذکر است که مسئولان ایران طی دوره گذشته، اقدامات متعددی در راستای تضعیف برجام انجام دادند که آخرین آنها، کاهش کار بازرسان آژانس در تأسیسات هستهای ایران است.