آلودگی اقیانوسها به وسیله زبالههای پلاستیکی در حال حاضر مسئلهای شناخته شده است اما دادههای جدید نشان میدهد که پلاستیک آلودگی هوا در برخی شهرها را نیز افزایش میدهد.
سالهای زیادی است دانشمندان متعجب بودند که چرا دهلی نسبت به سایر شهرهای آلوده مانند پکن در معرض دود غلیظ تری است.
تحقیقات جدید این موضوع را به ذرات ریز کلرید موجود در هوا مرتبط میکند که به تشکیل قطرات آب کمک میکنند.
بر اساس گزارش گاردین، در سطح جهان، ذرات کلرید عمدتا در نزدیکی سواحل یافت میشوند، اما در هوای دهلی و هند بسیار بیش از حد انتظار وجود دارند، در ابتدا تصور میشد که این منابع آلودگی مربوط به فعالیتهای غیرقانونی کارخانهای در اطراف دهلی هستند که وسایل الکترونیکی را بازیافت میکند و از اسیدکلریدریک قوی برای تمیز کردن و پردازش فلزات استفاده میکند، مطمئناً اینها بخشی از مشکل است، اما تحقیقات جدید منبع دیگری را نشان داده است.
محققان، سایر آلایندهها را که همزمان با افزایش ذرات کلرید افزایش یافتهاند، بررسی کردند و دریافتند که سوزاندن زبالههای خانگی حاوی پلاستیک و سوختن خود پلاستیکها چنین اثر شیمیایی ایجاد میکنند.
تخمین زده میشود که این مقادیر زیاد کلرید عامل ایجاد نیمی از دود دهلی هستند. در کشورهای کمدرآمد، حدود 90٪ زبالهها در مکانهای روباز رها یا در هوای آزاد سوزانده میشوند. این در حالی است که اگر پلاستیک را آتش بزنید، با تولید مقادیر زیادی دود سیاه، به سرعت منشا تولید ذرات ریز روغنی میشود.
محققان کالجهای کینگ و امپریال لندن طی تحقیقاتی درباره محتوای موجود در زباله در سراسر جهان، تخمین زدهاند که دود حاصل از سوزاندن زبالهها در اماکن روباز در گرم شدن کره زمین بین 2 تا 10 درصد تاثیر دارد و باعث انتشار دی اکسید کربن در جهان میشود.
سوزاندن پلاستیک همچنین مقادیر زیادی دیوکسین و سایر آلایندههای بسیار سمی تولید میکند که میتواند در زنجیره غذایی باقی بماند.
زبالهسوزهای مدرن در بریتانیا و اروپا تلاش زیادی میکنند تا این انتشار سمی را کاهش دهند اما هنگام سوزاندن زبالهها در خانه یا فضای باز هیچگونه حفاظی وجود ندارد.
مشکلات سوزاندن زباله در شهرهای هند به همین جا ختم نمیشود. همانطور که جیمز آلان از دانشگاه منچستر که در آخرین مطالعه درباره آلودگی هوای هند شرکت کرده بود توضیح داد که کلرید اضافی میتواند باعث ایجاد واکنشهای شیمیایی بین آلایندههای مختلف هوا شود.