ابراز نگرانی مجدد اتحادیه اروپا از تنش‌آفرینی‌های هسته‌ای ایران

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اتحادیه اروپا جمعه 26 فوریه بار دیگر نگرانی خود را از تحولات جاری در برنامه هسته‌ای ایران ابراز کرد.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از آغاز نشست مشترک اتحادیه اروپا و ناتو در مورد مسائل امنیتی گفت: «تحولات اخیر برنامه هسته‌ای ایران، بسیار نگران‌کننده است.»

Advertisement

بورل با بیان اینکه دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا «فرصتی برای احیای توافق هسته‌ای» با ایران را فراهم ساخته، افزود: «ما بر این باوریم که روزنه‌ای برای اقدامات دیپلماتیک در راستای نجات برجام وجود دارد.»

بورل با تأکید بر اینکه نباید این فرصت از دست برود، گفت: «ما باید از این فرصت استفاده کرده و تلاش خود را به یافتن راه حلی معطوف سازیم که برجام بتواند به مسیر خود بازگشته و هر یک از طرفین به تعهداتشان پایبند باشند. نباید این فرصت را از دست بدهیم.»

نشست رهبران اتحادیه اروپا و ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو امروز جمعه 26 فوریه در بروکسل آغاز شد.

چارلز میشل رئیس پارلمان اروپا، قبل از شروع مذاکرات با تأکید بر این که «دولت بایدن فرصتی را برای تقویت مشارکت در ناتو فراهم می‌کند»، افزود: ما در حال بحث و گفت‌و گو با ناتو در مورد خطرات بی‌ثباتی در مناطق همسایه هستیم. اتحادیه اروپا و ناتو با تهدیدات سایبری و ساختگی و کمپین گمراه ساز روبرو هستند.»

استولتنرینگ نیز به نوبه خود گفت: «ما در تلاشیم تا بحران سلامت (مربوط به پاندمی کرونا) به یک بحران امنیتی تبدیل نشود.»

دبیرکل ناتو ادامه داد: «علاوه بر بحران کووید 19، ما همواره با رفتار خصمانه روسیه، تروریسم، حملات پیچیده سایبری و افزایش نفوذ چین روبرو هستیم.»

گفته‌های بورل در مورد ایران در حالی است که ایالات متحده چهارشنبه گذشته تأکید کرد که صبر و شکیبایی‌اش حدی دارد.

این در حالی است که ایران تاکنون به پیشنهاد اروپا برای انجام مذاکرات مستقیم با آمریکا به هدف احیای برجام، پاسخ نداده‌است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش در جلسه مطبوعاتی که آیا مهلتی برای پایان این پیشنهاد مقررشده، گفت که اقدامات انجام شده از سوی ایران در نقض مفاد برجام و محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای‌اش، این موضوع را «یک چالش فورس ماژور» برای واشینگتن تبدیل کرده‌ است.

او افزود: «با این حال و همان‌طور که رئیس‌جمهوری بشکلی کاملاً شفاف بیان ساخت، دیپلماسی بهترین راهبرد برای تضمین این امر است که ایران هیچ‌گاه به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و این کاری است که ما سرگرم انجامش هستیم.»

جین ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز گفت: «ما در انتظار چگونگی پاسخ ایران به دعوت اروپا هستیم.»

دولت بایدن، پذیرش فراخوان اتحادیه اروپا از واشینگتن و تهران برای برگزاری نشست غیررسمی طرفین درمورد برجام با هدف احیای آن را اعلام کرد، اما مقامات ایرانی. هنوز به دعوت اروپا پاسخ نداده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم