وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا شامگاه دوشنبه 22 فوریه 2021 با هشداری مبنی براینکه رژیم ایران «مسئول» اقدامات شبهنظامیان همپیمانش در عراق است، تاکید کرد که برای منع ایجاد بیثباتی در عراق، دست به واکنش شدید علیه ایران نخواهد زد.
به گزارش خبرگزاریها، نید پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ساعاتی پس از پرتاب راکتهای کاتیوشا به سوی سفارت آمریکا در بغداد، گفت: «ایران را مسئول اقدامات وابستگان به آن میدانیم که آمریکاییها را در عراق مورد حمله قرار میدهند».
او در ادامه گفت که «نیروهای آمریکایی از مشارکت در هرگونه تنشزایی که به نفع عراق تمام خواهد شد، اجتناب خواهند کرد.»
از سویی جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون دوشنبه در کنفرانسی خبری اظهار داشت: «حملات به سفارت ما در بغداد خطرناک است و حق آن را داریم که از خود دفاع کنیم».
این مقام پنتاگون درباره حملات اخیر به شهر اربیل در اقلیم کردستان عراق که طی آن مواضع نیروهای آمریکایی با حدود 14 فروند راکت کاتیوشا هدف قرار گرفت، گفت که «تحقیقات درباره حمله به اربیل همچنان ادامه دارد».
سخنگوی پنتاگون همچنین «ایران را مسئول شبهنظامیان وابسته به آن در عراق و حملات مکرر آنها دانست» و توضیح داد که «هر واکنشی از سوی ما (آمریکا) با هماهنگی دولت عراق انجام خواهد شد».
این مقام وزارت دفاع آمریکا اشاره کرد که «غنیسازی 60درصدی اورانیوم به نظر میرسد که رفتاری تهدیدآمیز باشد». او همچنین تاکید کرد که «اولویت ما آزادسازی گروگانهای آمریکایی در تهران است».
سفارت آمریکا در عراق که در منطقه به شدت حفاظتشده سبز بغداد قرار دارد، شامگاه دوشنبه هدف حمله موشکی قرار گرفت و چند فروند موشک کاتیوشا به منطقه پیرامونی آن اصابت کرد.
مرکز رسانهای نهادهای امنیتی عراق اعلام کرد، راکتهای پرتاب شده به منطقه سبز از منطقه «حی السلام (الطوبجی)» شلیک شده است. از مجموع سه راکت شلیک شده، دو راکت به منطقه سبز و یک راکت به منطقه الحارثیه اصابت کرد.
بر اساس گزارش این مرکز در نتیجه این حمله 4 دستگاه خودرو غیرنظامی در منطقه سبز دچار خسارت شد. نیروهای فرماندهی عملیات بغداد نیز توانستند سکوهای پرتاب راکتها را پیدا کردند.
همزمان رسانههای عراقی گزارش کردند که در پی این حمله راکتی، ستونهای دود از داخل سفارت آمریکا به آسمان برخاست، آژیر خطر به صدا درآمد و هلیکوپترهای بدون سرنشین هم در منطقه به پرواز در آمدند.
پس از چندین ماه آرامش نسبی، این سومین حملهای است که در عرض یک هفته تاسیسات دیپلماتیک، نظامی و یا تجاری غربی را در عراق مورد هدف قرار میدهد.
تاسیسات نظامی و دیپلماتیک آمریکا در عراق، به ویژه محل استقرار سربازان این کشور، بارها مورد حمله قرار گرفته که آخرین نمونه از این دست حملات، حمله راکتی به فرودگاه بینالمللی اربیل است که در نتیجه آن دو شهروند غیرنظامی کشته و چند تن دیگر از جمله یک نظامی آمریکایی زخمی شدند. آمریکا شبهنظامیان عمدتا شیعه وابسته به ایران را به انجام این حملات متهم میکند.