مارتی مک کوری، استاد، متخصص و جراح در دانشگاه «جان هاپکینز» ایالات متحده آمریکا گفت، ویروس کرونا تا ماه آوریل سال جاری احتمالا ناپیئد خواهد شد.
به گزارش «فاکس نیوز»، مک کوری استاد دانشکده پزشکی دانشگاه «جان هاپکینز» و دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ، گفت از ماه ژانویه تاکنون آمار مبتلایان کرونایی روزانه 77 درصد کاهش یافته است.
مک كوری گفت: «نشانههای از کاهش سریع موارد مبتلان در همه کشورها مشاهد میشود.
او گفت همزمان اغلب مبتلایان علائم و نشانههای بسیار ضعیفی از خود بروز میکنند گرچه آمار این افراد نسبت به آمار افراد با علائم ظاهری بيشتر است.
مک کوری گفت آمارهای جدید نشان میدهد که تعداد آمريكايیهای مبتلا به ویروس به شدت سیر نزولی پیدا کرده و کاهش چشمگیری داشته است.
کارشناس آمریکایی افزود: «بر اساس روند فعلی کاهش مبتلایان انتظار دارم که تا نهایت آوریل سال جاری ویروس کرونا از بین خواهد رفت و آمریکاییها این شانس را خواهند داشت که بار دیگر زندگی عادی خود را از سر بگیرند».
مک کوری اظهار داشت: «واکسیناسیون و تعداد بیش از 28 میلیون نفر از افرادی که پیشتر در ایالات متحده به ویروس مبتلا شده و بهبود یافتند، در ایجاد «ایمنی جمعی» میتوانند نقش مهم و اساسی در شکست این ویروس ایفا کنند».
این در حالی است که کاخ سفید و دیگر کارشناسان آمریکایی بسیار خوشبین نیستند، به طوری که برخی از این کارشناسان می گویند، ایمنی جمعی تا اواخر این سال میسیر نخواهد شد.
مصونیت گلهای یا ایمنی جمعی نوعی محافظت غیرمستقیم از بیماریهای عفونی است این مصونیت زمانی اتفاق میافتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طریق عفونتهای قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طریق میتوان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.
گفتنی است که رئیس سازمان بهداشت جهانی راه رویارویی با ویروس از طریق طرح پزشکی موسوم به «مصونیت گلهای» یا «ایمنی جمعی» را "غیراخلاقی" دانست.
تدروس آدهانوم گِبرِیِسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی رویکرد مصونیت گلهای (ایمنی جمعی) را برای مقابله با همهگیری کرونا مردود دانست.
ایمنی جمعی زمانی اتفاق میافتد که بخش بزرگی از جمعیت پس از ابتلا به بیماری عفونی یا با زدن واکسن، به یک عامل عفونی مصونیت پیدا میکند.
بعضی کارشناسان این بحث را مطرح کردهاند که در نبود واکسن کرونا، باید اجازه داد ویروس شیوع طبیعی در جمعیت پیدا کند.
اما رئیس سازمان بهداشت جهانی چنین رویکردی را هم از نظر علمی هم از نظر اخلاقی مشکلساز دانست.