انتقاد ایران از آژانس جهانی انرژی هسته‌ای: اطلاعات محرمانه را درز داده ‌است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ایران روز شنبه 20 فوریه، بازگشت کامل به اجرای تعهدات برجامی خود را منوط به از سرگیری صادرات نفت و لغو تحریم‌ها کرده و خاطرنشان نمود که بازگشت کار بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گرو از سرگیری صادرات نفت و احیای رابطه بانکی ایران با جهان است.

این در حالی است که تهران، آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را به درز دادن گزارش‌های محرمانه پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای خود متهم کرده ‌است.

Advertisement

درز دادن اطلاعات محرمانه

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به گزارش روز گذشته رویترز درباره دو سایت هسته‌ای مشکوک در ایران، از درز گزارش‌های آژانس جهانی انرژی هسته‌ای به رسانه‌ها انتقاد کرد.

او گفت: «درز اطلاعات طبقه‌بندی شده آژانس به رسانه‌ها، فرایند ناخوشایندی است که بارها باعث اعتراض ایران به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای شده‌است. آژانس باید با حفظ بی‌طرفی، رویکردی حرفه‌ای را در پیش گرفته و مانع انتشار مطالب و گزارهایش شود.»

صالحی همچنین افزود: «از آنجا که قانون مجلس (در مورد ترک تعهدات هسته‌ای ایران) در دست اجرا است و طرف مقابل به تعهدات خود در زمینه کاهش تحریم‌ها، عمل نکرده‌است نظارت اضافی از 23 فوریه متوقف می‌شود.»

به گفته صالحی، در دیدار یکشنبه 21 فوریه با مدیرکل آژانس بین‌المللی، مشاهدات آژانس در چارچوب توافقنامه پادمان و همکاری فیمابین، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پروتکل الحاقی

این اظهارات همزمان با ورود امروز شنبه 20 فوریه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران برای توافق در مورد از سرگیری نظارت بر تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آژانس مطرح گردید.

ایران به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اطلاع داده بود که از سه‌شنبه هفته آینده، اجرای اقدامات شفاف‌سازی داوطلبانه مربوط به پروتکل الحاقی را متوقف خواهد کرد.

این پروتکل به بازرسان آژانس اجازه می‌دهد تا برای مدت طولانی، به شکل سرزده، از تأسیسات هسته‌ای ایران، بازدید کنند.

این دسترسی نامحدود بازرسان به تأسیسات هسته‌ای ایران بر اساس پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، بخشی از برجام است که هدف آن، جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای از سوی ایران بود

مجلس ایران از دولت خواسته بود، طبق قانونی که در دسامبر گذشته تصویب شد، در صورتی که ایالات متحده تحریم‌ها را تا 23 فوریه لغو نکند، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف سازد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم