اگرچه ایران بهشکلی مداوم دستداشتن در حمله به فرودگاه اربیل و پایگاه هوایی آمریکا در آن را انکار کرده، اما منابع العربیه/الحدث، پنجشنبه 18 فوریه گزارش دادند که موشکهای استفاده شده در این حمله از سوی ایران تهیه شده است.
🌸شكرا لـ #قناة_العربية لإستعانتها بتغريدتي ،عن حدث الساعة الأهم ( قصف أربيل).#العراق https://t.co/jJJMgi9lf1 pic.twitter.com/KCO5A8YEmy
— رعد هاشم🌟Raad Hashim (@raad_arabi) February 16, 2021
بر اساس این دادهها، دو جناح از حشدالشعبی و حزب کارگران کردستان (پکک) در این حمله دست داشتند و نیروهای آمریکایی بههمراه دستگاههای ذیربط در بغداد و اقلیم کردستان در تحقیقات مربوطه شرکت دارند.
بسیاری از ناظران بر این باورند که این حملات، چه با موشک و چه از طریق بمبهای دستساز، حامل پیامهای تهران به واشینگتن است که علناً و بارها، جناحهای طرفدار ایران را به دست داشتن در این حملات متهم ساخته است.
پیامهای پیاپی
بهنظر میرسد این پیامها چند روز پیش تکرار شده باشد، زیرا حمله با بمب دستساز، کاروانی از کامیونهای ائتلاف بینالمللی علیه داعش به رهبری ایالات متحده را در جنوب عراق هدف قرار داد و به دو کامیون خسارت مادی وارد کرد، بدون اینکه تلفات جانی در پی داشته باشد.
شایان توجه است که حملات مشابهی، بارها نیروهای ائتلاف را در مرکز و جنوب عراق هدف قرار داده؛ آنهم در حالی که اختلاف نظرها پیرامون حضور نیروهای خارجی در این کشور و اصرار گروههای وابسته به ایران به عقبنشینی نیروهای آمریکایی درنقطه اوج خود است.
علاوه بر این بر اساس اطلاعات قوای ائتلاف، پایگاه این نیروها در اربیل (شمال عراق) هدف اصابت موشک قرار گرفت که منجربه کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی و زخمی شدن 8 نفر دیگر، علاوه بر یک سرباز آمریکایی شد.
مجازات عاملان حمله
این حمله، موضعگیری قاطع واشینگتن را به همراه داشت که متعهد به مجازات عاملان حمله موشکی شد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «عادلانه است که بگوییم پیآمدهایی برای هر گروه مسئول این حمله، درکار خواهد بود.»
گفتنی است که حدود 3 هزار نیروی ائتلاف از جمله 2500 سرباز آمریکایی برای مبارزه با داعش در عراق مستقر شدهاند.
این درحالی است که واشینگتن، گروههای مسلح عراقی مرتبط با ایران را به دست داشتن در این حملات و دیگر حملات علیه سفارت و پایگاههای نظامی آمریکا درعراق، متهم میکند.