اگرچه جو بایدن رئیس جمهوری آمریكا در اظهارات قبلی در باره اولویتهای دولتش اشاره واضحی به بحران سوریه نداشت، اما آنچه در پشت صحنه نهادهای رسمی آمریكا اتفاق میافتد، حاكی از آن است كه پرونده سوریه جایگاهی مهمی را در دستور کار دولت جدید آمریکا برای خود حفظ کرده است.
به نظر میرسد که ورود آمریکا به پرونده سوریه از راه «قانون سزار» که توسط دولت قبلی ایالات متحده تصویب شد، انجام خواهد گرفت.
دولت ترامپ چندین تحریم را در راستای »قانون سزار» علیه شخصیتها ، اشخاص و شرکتهای وابسته به رژیم سوریه، اعمال کرده بود که کماکان این تحریمها فعال هستند.
در همین راستا سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده گفته شده بود که دولت بایدن از اعمال قانون سزار علیه رژیم سوریه کوتاه نخواهد آمد.
او گفت، ایالات متحده در حال بررسی این قانون در سطح گستردهای است تا از این طریق بتواند رژیم اسد را تحت فشار قرار دهد و او را به تن دادن به راهحل دیپلماتیک وادار کند.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده برای حفظ راههای دیپلماتیک و تسهیل کارهای بشردوستانه و کمکهای بشردوستانه، جهت دستیابی به یک راه حل صلح آمیز در این کشور تلاش خواهد کرد.
قانون سزار 2
به گزارش العربیه «گروه ویژه قانون سزار» در حال بررسی قانون سزار -2 است تا آن را به زودی به کنگره آمریکا ارائه دهد.
این قانون شامل مقررات جدیدی مربوط به محدود کردن راههای حمایت مالی رژیم سوریه و کم کردن قدرت پرداخت حقوق نیروهای نظامی و تأمین سلاح برای آن ، به منظور جلوگیری از عملیات نظامی علیه غیرنظامیان سوری است.
بر اساس اطلاعات رسیده قانون سزار 2 همچنین حلقه فشار بر رژیم سوریه و بشار اسد رئیس جمهوری این کشور را تنگتر خواهد کرد.
این قانون همچنین همه افرادی که در قتل یا آواره کردن غیر نظامیان سوری نقش ایفا کردند را مجازات خواهد کرد.
بنابرین قانون سزار 2 برای رژیم اسد و متحدانش چه در سطح افراد یا نهادهای دولتی سختگیرتر و بیرحمانهتر خواهند بود و همه کسانی که با کشتار و سرکوب سوریها دست داشتند را مجازات خواهد کرد.
گروه ویژه قانون سزار 2 قرار است 11 مارس وارد سوریه شوند تا به مناسبت دهمین سالگرد قیام مردم سوریه مسئله بحران و راه حلهای رهایی مردم سوریه از اوضاع کنونی را بررسی کنند این گروه ویژه قرار است روز 15 مارس نیز به سوریه سفر کند و با مخالفان نیز دیدار و گفتوگو کند.