بلینکن: ما از طریق دیپلماسی مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهیم شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه 14 فوریه بار دیگر با تاکید بر موضع واشنگتن مبنی بر منع ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای گفت، ما از طریق دیپلماسی مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهیم شد.

وزیر خارجه آمریکا بامداد یکشنبه در توییتی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «توییتر»، از تعیین راب مالی که از طرف دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور مذاکرات هسته‌ای با ایران منصوب شد، استقبال کرد.

Advertisement

وزیر خارجه آمریکا همچنین تأکید کرد که دیپلماسی بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

گفتنی است که «راب مالی» در گذشته نیز در سمت مشاور سیاست خارجی در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا کار کرده بود.

هشدار آژانس بین المللی در باره تولید اورانيوم فلزی

در همین حال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضای خود اعلام کرد که ایران‌ برخلاف توافق هسته‌ای، تولید اورانیوم فلزی را آغاز کرده و بر این اساس، مقدار اندکی از این ماده را پس از نصب تجهیزات جدید در سایت نطنز تولید کرده است.

از نظر آژانس و کشورهای غربی این اقدام نقض برجام به شمار می‌رود. ایران در برجام متعهد شده که 15 سال فعالیتی در تحقیق و توسعه اورانیوم فلزی نداشته باشد اما به گزارش وال استریت ژورنال، آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش محرمانه خود گفت که ایران، در تاریخ 8 فوریه، پس از نصب تجهیزات جدید در تاسیسات هسته‌ای اصفهان، مقدار 3.6 کیلوگرم اورانیوم فلزی تولید کرده است.

اقدام ایران برای تولید اورانیوم فلزی کشورهای غربی را نگران کرده است زیرا می‌تواند برای اهداف غیرنظامی مورد استفاده قرار گیرد و جز اصلی سلاح‌های هسته‌ای است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشتر در تاریخ 13 ژانویه نیز اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی فعالیت تحقیق و توسعه برای تولید اورانیوم فلزی را تحت عنوان سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران آغاز کرده است. ایران نیز همان زمان به آژانس بین‌المللی انژی اتمی اعلام کرد که محدودیتی در فعالیت‌های تحقیق و توسعه برای خود قائل نیست و «نصب تجهیزات مربوطه برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه» را در کارخانه تولید صفحه سوخت در تاسیسات هسته‌ای اصفهان آغاز کرده است.

پس از گزارش سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا 16 ژانویه در بیانیه‌ای مشترک با ابراز نگرانی از قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران در مسیر تولید اورانیوم فلزی تاکید کردند که «تولید فلز اورانیوم دارای پیامدهای بالقوه سنگین نظامی است».

در بیانیه مشترک سه کشور اروپایی تاکید شده شد که بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، ایران متعهد شده است به مدت 15 سال از هرگونه اقدام در راستای تولید اورانیوم فلزی یا تحقیق و توسعه در زمینه متالورژی اورانیوم خودداری کند.

این بیانیه همچنین هشدار دادند که جمهوری اسلامی در صورتی که خواهان حفظ برجام است باید تولید اورانیوم فلزی را متوقف کند و افزودند که «ما قویا ایران را ترغیب می‌کنیم تا به این فعالیت پایان دهد.»

در بیانیه مشترک سه کشور اروپایی تاکید شده بود که ایران «بدون معطلی» به اجرای کامل تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد.

در همین حال مقامات جدید دولت آمریکا بارها تصریح کردند که اگر تهران از نقض مفاد توافق‌ هسته‌ای عقب نشینی کند، ممکن است بار دیگر به توافق هسته‌ای بازگردد.

از زمان روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید، ایران امیدوار است که برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته ای بتواند احیا شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم