ایران حکم زندان اسدالله اسدی را «غیرقانونی» خواند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در پی صدور حکم 20 سال زندان برای اسدالله اسدی دیپلمات سفارت ایران در اتریش از سوی دادگاهی در بلژیک به اتهام تلاش برای انجام حمله تروریستی در فرانسه، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این حکم را « غیر قانونی و نقض آشکار موازین حقوق بین‌الملل» خواند.

به‌گزارش خبرگزاری مهر سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: «تمامی مراحل بازداشت آقای اسدی، فرآیند قضایی و صدور حکم اخیر، غیر قانونی و نقض آشکار موازین حقوق بین الملل، بویژه کنوانسیون 1961 وین در خصوص روابط دیپلماتیک بوده و جمهوری اسلامی ایران آن را به هیچ عنوان به رسمیت نمی شناسد.»

Advertisement

اسدالله اسدی دیپلمات سابق ایرانی که متهم به برنامه‌ریزی برای حمله‌ به تجمع مخالفان رژیم تهران در فرانسه در سال 2018 بود، پس از محکومیت به تروریسم در بلژیک به 20 سال زندان محکوم شد. دستیاران او، نسیمه نعامی به 18 سال و همسر او امیر سعدونی به 17 سال زندان محکوم شدند.

پس از برگزاری دادگاه اسدالله اسدی دیپلمات سابق ایرانی که متهم به برنامه‌ریزی برای حمله‌ به تجمع مخالفان رژیم تهران در فرانسه در سال 2018 بود، به علت دست داشتن در عملیات تروریستی در بلژیک، او به 20 سال زندان محکوم شد. دستیاران او، ناصیما نعامی به 18 سال و همسر او امیر سعدونی به 17 سال زندان محکوم شدند، در حالیکه مهرداد عارفانی مخالف سابق به 15 سال زندان محکوم شد.

این محکومان همچنین از تابعیت بلژیکی خود محروم شدند. از سوی دیگر، دادگاه شواهد ارائه شده درباره مصونیت دیپلمات اسدی را رد کرد.

رئیس دادگاه تأکید کرد که انتقال مواد منفجره به اتریش توسط اسدالله اسدی نقض آشکار این مصونیت است. او با بیان اینکه مواد منفجره تهیه و آماده شده بود تا تعداد زیادی از مخالفان را کشته و قربانی کند، افزود: «شدت انفجار مواد تهیه شده به قدری بود که باعث نابودی ربات تشخیص مواد منفجره شد».

اطلاعات بلژیک همچنین کشف کرد که در طرح این بمب‌گذاری بیش از یک نفر مشارکت داشت و در واقع این طرح بخشی از «طرح دولت» بوده است.

بررسی داده‌های تلفن‌ها، رزرو هتل و ردیابی حرکات اسدی در اروپا نشان می‌دهد که متهم مواد منفجره را با پرواز تهران-وین در ژوئن 2018 حمل کرده است.

علاوه بر این، اسدی پس از اتمام ماموریت به دستیاران خود پاداش بسیار زیادی داده است. بر اساس اسناد جمع‌آوری شده، این دیپلمات سابق ایران، در 289 نقطه مختلف در 11 کشور اروپایی جا به جا شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم