بهگفته دکتر احمد سالمان پروفسور تحقیقات ایمونولوژی و ساخت واکسن در انستیتوی ادوارد جنر در دانشگاه آکسفورد، واکسن آکسفورد-آسترا زنکا در وهله اول، برای افراد بالای 65 سال است.
سالمان یکی از اعضای تیم تولید واکسن بریتانیایی آکسفورد-آسترازنیکا، در مصاحبهای با العربیه توضیح داد که «هرچه شمار مبتلایان به کرونا بیشتر شود، ویروس، بیشترجهش مییابد.»
او تأکید کرد که قرارداد واکسنها «نباید شامل واسطهها باشد بلکه باید در اختیار نهادهای علمی معتبر یا نهادهای دولتی مسئول این واکسنها در کشورها قرار گیرد.»
به گفته سالمان مصونیت اکتسابی ناشی از واکسنها از مصونیت به دستآمده در بدن بهبودیافتگان، بیشتر و طولانی مدتتر است.
او هشدار داد که «در صورت انتقال واکسن یا تعامل نادرست با واکسن از سوی طرفهای فاقد صلاحیت تعامل با واکسن، زیان بیشتری بیش از خود بیماری متوجه بیماران خواهد شد.»
وزیر بهداشت بریتانیا نیز اعلام کرد که بیش از 10 میلیون نفر تاکنون، واکسن کرونا را در این کشور دریافت کرده و پژوهشی، تصمیم به تأخیر انداختن دوز دوم واکسن و تزریق آن به دیگران را توصیه میکند.
او گفت: این مطالعه تأیید میکند که یک دوز واکسن، حمایت 12 هفتهای را تأمین میکند.
بریتانیا طی 24 ساعت گذشته، 1132 مورد مرگ ناشی از کرونا را ثبت کرده است.
بر اساس شاخص ردیابی واکسن فاینشنال تایمز، دادههای 69 کشور جهان نشان داد که بیش از 100 میلیون نفر، یکی از دوزهای واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
پس از یک سال پژوهش نفس گیر برای یافتن بیش از 230 واکسن کاندید برای مقابله با پاندمی کرونا، شماری از کشورهای جهان در حال حاضر از 7 واکسن برای ویروس کرونا استفاده میکنند.
جمعآوری دادههای شاخص از طریق پروژه «اور ورد این دیتا» در دانشگاه آکسفورد، علاوه بر منابع دادههای ملی از برخی کشورها درحال انجام است.
بریتانیا به نوبه خود از روز سهشنبه 2 فوریه، برنامه غربالگری خانگی با حضور 80000 نفر را در تلاش برای جلوگیری از گسترش نسل بسیار مسری جدید از کرونا به نام «نسل آفریقای جنوبی»، آغاز کرد.
سازمان بهداشت عمومی بریتانیا گفت که از 22 دسامبر در مجموع، 105مورد از این سویه را کشف کرده و به منظور جلوگیری از گسترش آن، اهالی هشت منطقه کشور، مورد تستگیری قرار میگیرند؛ حال چه علائم بیماری را داشته باشند و چه بدون علائم باشند.