بازدید تیم تحقیقاتی سازمان جهانی بهداشت از بازار ووهان چین

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

تحقیقات در مورد خاستگاه کرونا که جهان را به ستوه درآورده و تاکنون بیش از 100 میلیون را مبتلا ساخته، همچنان ادامه دارد.

در بررسی‌های تازه سازمان جهانی بهداشت که از پنج‌شنبه گذشته آغاز شد، تیمی از سازمان جهانی بهداشت، یکشنبه 31 ژانویه از بازاری بازدید کرد که به‌عنوان مرکز توزیع خوراک دریایی در ووهان چین شهرت دارد.

Advertisement

آنها از بازار خوراک دریایی هوانان سرکشی کردند که از ژانویه گذشته تعطیل شد و وارد مکانی حصارکشی شده شدند که نگهبانان به سرعت از ورود دیگران جلوگیری کردند.

حضور شمار زیادی از مسئولان چینی

اعضای تیم در بخش‌هایی از یکی از بزرگترین بازارهای مواد تازه غذایی در ووهان قدم زدند در حالی که از سوی شمار زیادی از مقامات و نمایندگان چینی احاطه شده بودند.

این تیم متشکل از متخصصان دامپزشکی، ویروس‌شناسی، سلامت مواد غذایی و اپیدمیولوژی، روز جمعه گذشته از دو بیمارستان ووهان جینینتان، کانون انتشار پاندمی و بیمارستان مجتمع هوبئی؛ ویژه طب چینی و غربی بازدید کرده و شنبه 30 ژانویه نیز از نمایشگاه تاریخچه کووید 19 بازدید داشتند.

علاوه بر این، آنها از مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان و آزمایشگاه‌ها از جمله مرکز کنترل بیماری ووهان، بازدید خواهند کرد.

بازاری که شاهد اولین موارد ابتلا بود

شایان توجه است که سازمان جهانی بهداشت پنج‌شنبه گذشته در توییتر اعلام کرده بود که این تیم قصد دارد از بیمارستان‌ها و بازارهایی مانند بازار غذاهای دریایی هوانان بازدید کند که در ارتباط با بسیاری از موارد اولیه ابتلا است.

فعالیت این هیئت در دوره قبلی به ویژه در بحبوحه تلاش‌های چین برای ممانعت از انتقادهای وارد شده براین کشور در خصوص آنچه که لغزش‌های مطرح شده در واکنش زودهنگام به شیوع پاندمی معرفی شده، دچار سیاست زدگی فراوانی گردید.

سال‌ها پژوهش

بعید است که با چند بازدید دانشمندان از برخی از مکان‌های مشکوک بتوان به نتایج دندان‌گیری دست یافت، زیرا شناسایی حیوانی که ممکن است عامل شیوع کرونا باشد، معمولاً مستلزم سال‌ها تحقیق از جمله نمونه‌برداری از حیوانات، تجزیه و تحلیل ژنتیک و مطالعات اپیدمیولوژیک است.

یکی از احتمالاتی که به احتمال زیاد می‌توان آغاز شیوع پاندمی را بر آن اساس تصور کرد، این است که یک شکارچی، عامل انتقال ویروس به بازرگانانی بوده که شکار صید شده را به ووهان منتقل کرده‌اند.
در حالی که دولت چین نظریه‌هایی فاقد شواهد مبنی بر اینکه شیوع کرونا ممکن است با واردات غذاهای دریایی منجمد آلوده به ویروس، آغاز شده باشد، مطرح ساخته که با مخالفت شدید دانشمندان و آژانس‌های بین‌المللی مواجه شده‌ است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم