سیاستمداران اروپایی خواستار مقابله با اعمال «تروریسم دولتی» از سوی رژیم ایران هستند که در قالب ترور و خشونت در خاک اروپا توصیف شده است.
این خواسته، چند روز قبل از صدور حکم علیه هستهای به رهبری اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی متهم به «تروریسم» برای برنامهریزی و تلاش برای منفجرکردن کنفرانس سازمان «مجاهدین خلق» در نزدیکی پاریس در سال 2018 مطرح گردید.
دادگاه آنتورپ در بلژیک، رای خود را در مورد اتهامات تروریستی علیه دیپلمات ایرانی و هسته او در تاریخ 4 فوریه صادر خواهد کرد.
این درخواست طی یک کنفرانس مجازی با حضور شماری از چهرههای برجسته سیاسی اروپا از جمله جولیو ترزی، وزیر خارجه پیشین ایتالیا، الیخو ویدال کوادراس معاون سابق پارلمان اروپا، استروان استونسون سیاستمدار بریتانیایی وهماهنگ کننده «کارزار به خاطر تغییر در ایران» و پائولو کازاکا، عضو پیشین در پارلمان اروپا مطرح شد.
در این کنفرانس، سیاستی که اتحادیه اروپا قرار است در قبال ایران اتخاذ کند، مورد بحث قرار گرفت و شرکتکنندگان درباره پیآمدهای مماشات و موضع ضعیف در قبال اقدامات رژیم ایران، هشدار دادند.
آلیخو ویدال کوادراس که مدیریت سمینار را بر عهده داشت، گفت: «رژیم ایران، ماهیتی سرکوبگرانه دارد و این ویژگی میبایست پرونده ایران را در اولویت اساسی سیاستهای اروپا قرار دهد.»

وی افزود: «من سیاستگذاران را به موارد زیر توصیه میکنم: اگر خواهان صلح و ثبات در منطقه هستید و اگر میخواهید به حقوقبشر در ایران احترام بگذارید، با این رژیم تعامل نداشته باشید زیرا ادامه روابط با آن، این رژیم را ترغیب به نقض انسان حقوق، اعمال تروریسم و جنگهای نیابتی میکند.»
او تأکید کرد: «اسدی رئیس یک شبکه تروریستی است که در 11 کشور اروپایی گسترش یافته و این تنها نوک کوه یخ است. ما میدانیم که علی خامنهای رهبر نظام، حسن روحانی رئیسجمهوری و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه همیشه خندان، همگی از این عملیات اطلاع داشتند و هر سه با اجرای آن حمله موافقت کرده و دستور آن را داده بودند.
جولیو ترزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا نیز گفت: «این مسئله، نقطه عطفی برای درک کامل چگونگی تهدید ایران و ساختار جنایتکارانه و تروریستی آن است. این رژیم، بزرگترین کشور حامی تروریسم محسوب میشود و به جنگهای خاورمیانه، دامن میزند.»
او افزود: «هنگامی که پلیس آلمان، اسدی را دستگیر کرد، دفترچه سبز در اتومبیل او پیدا شد که حاوی اطلاعات مهمی درباره برنامه، اقدامات و اموالی بود که او به عوامل تروریستی گوناگون در اروپا میداد. اسدی حداقل 289 سفر به کشورهای مختلف اروپا انجام داده بود.
ترزی گفت: من دیپلمات بودم و باید اذعان کنم که چنین میزانی از رفت و آمد و حرکت، باورنکردنی است. او فردی بود که با عوامل ملاقات کرده و به آنها پول نقد میپرداخت و همه این فعالیتها را تحت عنوان دیپلمات در وین انجام میداد. فقط چهار نفر (که اسدی با آنها ارتباط برقرار کرده بود) شناسایی شدند. باید پرسید تکلیف دیگر اعضای این شبکه که هنوز در اروپا هستند، چیست؟
ترزی فاش کرد که نامه حاوی پیشنهادی را با 20 عضو سابق 12 دولت اروپایی برای رئیس کمیسریای اروپا و جوزپ بورل هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر رهبران اتحادیه اروپا، امضا کرده تا آنها را تشویق به اقدامات سختگیرانه علیه فعالیتهای تروریستی رژیم ایران کند.

استراوان استیونسون عضو سابق پارلمان اروپا گفت: «این توطئه به دستور خامنهای، روحانی، ظریف و محمود علوی وزیر اطلاعات انجام شده و اتحادیه اروپا باید از همه آنها بازخواست کند.
او افزود: «اما گوشهای اروپا دچار سنگینی مفرط شد. بورل چیزی نگفت و حتی متعهد شد که توافق هستهای ناقص را حفظ کند و قول داد که ایران از لغو تحریمها توسط اروپا از لحاظ اقتصادی، منتفع خواهد شد.»
استیونسون به شدت از سیاست اروپا انتقاد کرد و گفت: «بورل در سفر خود به ایران، اشارهای به نقض حقوقبشر و همچنین کشته شدن معترضین بیدفاع نکرد. وعده پایان تحریمها، پیامی بود که بورل با خود به ایران برد و این پیام به آخوندها رسید که تجارت برای اتحادیه اروپا مهم است ولی حقوق بشر اهمیتی ندارد.»
این سیاستمدار بریتانیایی تأکید کرد که «اتحادیه اروپا باید سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی قلمداد کند و سفارت خانههای رژیم را ببندد. وقتی حکم علیه دیپلمات تروریست اعلام شود، آن وقت چشم جهان به بورل دوخته خواهد شد.»
پائولو کاساکا عضو سابق پارلمان اروپا از پرتغال نیز در سخنانش گفت: «مصونیت تروریستی که به ایران اجازه کاشتن تخم مرگ و ویرانی را در سرتاسر جهان داد، حاصل ایدئولوژی است که به هیچ وجه با نازیسم متفاوت نیست.»
او افزود: «نهادهای اروپایی باید وحدت اروپا را تقویت کرده و به قانون پایبند و ضامن ارزشهایی از جمله آزادی و حمایت در برابر تروریسم باشند که انسجام کشورهای ما را حفظ میکنند.»