ایران: اگر واشنگتن تحریم‌ها را برندارد روند هسته‌ای با سرعت بالا به‌پیش می‌رود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران جمعه 29 ژانویه در نشست خبری خود در استانبول تأکید کرد که تهران درخواست آمریکا برای دست‌برداشتن از سرعت‌بخشی برنامه هسته‌ای خود را پیش از لغو تحریم‌های واشینگتن، نخواهد پذیرفت.

به گزارش رویترز، ظریف تأکید کرد که این خواسته «عملی نیست و اجرا نخواهد شد.»

Advertisement

این د رحالی است که در یک تنش‌آفرینی تازه هسته‌ای، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از نصب 1000 سانتریفیوژ از نوع «آی‌آر2ام» در تأسیسات نطنز در کمتر از 3 ماه خبر داد.

کمالوندی در کنفرانس مطبوعاتی پنج‌شنبه 28 ژانویه در حاشیه بازدید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس ایران از تأسیسات غنی‌سازی فُردو تأکید کرد: «اگر تحریم‌ها برداشته نشود، ما خروج از پروتکل الحاقی را به موقع و در صورت موافقت پارلمان و دولت، اجرا خواهیم کرد.»

او افزود: «ظرفیت هسته‌ای ما قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست زیرا اکنون 17 کیلوگرم ذخایر اورانیوم وجود دارد که تا سطح 20 درصد غنی‌سازی شده‌اند.»

محمد‌باقر قالیباف رئیس مجلس ایران نیز گفته بود که وقتی آمریکا به توافق هسته‌ای پایبند نباشد، ایران «هیچ وظیفه‌ای» در این زمینه ندارد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که آنتونی بلینکن وزیر خارجه جدید آمریکا در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود گفت که اگر ایران به تعهدات برجامی خود عمل کند، ایالات متحده به توافق بازخواهد گشت.

این در حالی است که رئیس پارلمان ایران بدون اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا گفت «زمانی که آنها به برجام پایبند نباشند، ما هیچ تعهدی نداریم.»

قالیباف گفت: «هنگامی که آن‌ها به تعهدات خود عمل کنند، یعنی همه تحریم‌ها را برداشته و مشکلات بانکی، نفتی و تجاری ما بر طرف شد، ما می‌توانیم با ارائه گزارش‌های دوباره به پارلمان، مطابق مواد 36 و 37 توافق‌نامه، به تعهدات خود بازگردیم.»

قالیباف افزود: «ما در غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم که قرار بود سالانه 120 کیلوگرم باشد، بسیار پیشرفت کرده‌ایم و ظرف یک ماه، 17 کیلوگرم غنی‌سازی کردیم.»

اقتصاد ایران از زمان خروج دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا از برجام در مه 2018 دچار مشکلات فراوانی است.

مقامات ایرانی بر این باورند که سیاست دولت بایدن همچنان، ادامه سیاست «فشار حداکثری» است که از سوی دولت ترامپ دنبال می‌شد.

بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سخنان خود خواستار توافقی گسترده‌تر با ایران و اصلاح برجام شد به شکلی که این توافق جدید، شامل موضوع دخالت‌های منطقه‌ای ایران و برنامه موشکی این کشور شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم