گفتگوی " العربیه" با فرزین هاشمی از شاكيان دادگاه هسته تروریستی ایران در اروپا
دادگاه آنتورپ بلژیک قرار است تا هشت روز دیگر در تاریخ 4 فوریه 2021، دادگاه نهایی هسته وابسته به رژیم ایران که متهم به اقدامات تروریستی به ریاست اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی است را به دلیل برنامهریزی برای منفجر کردن کنفرانس سالیانه اپوزیسیون موسوم به "ایران آزاد" در پاریس در سال 2018 را برگزار کند.
فرزین هاشمی، نایب رییس کمیسیون خارجه در شورای ملی مقاومت ایران جناح سياسى سازمان مجاهدين خلق در مصاحبه با شبكه العربيه جزئیات مهمى از شهادت خود را در دادگاه آنتورپ بلژیک، به عنوان شاكى علیه اسدی و دولت ایران را بازگو کرد. به گفته او دادگاه آنتورپ اقدام هسته اسدی را مصداق "تروریسم دولتی" از سوی رژیم ایران تلقى كرده است.
فرزین هاشمی که در این دادگاه نماینده "شورای ملی مقاومت ایران" است، گفت كه مدارک محرمانه ارائه شده در داگاه ثابت میکند که اسدی با دستور مستقیم سران رژیم ایران مرتكب این توطئه تروریستی شده است.
به گفته هاشمی در اسناد دادگاه آمده است که اسدی به عنوان یک مأمور اطلاعاتی جمهوری اسلامی، بمب را با خود در کیف دیپلماتیک خود از تهران به وین حمل کرده و آن را در لوکزامبورگ به دو زوج بمبگذار عضو هسته خود تحویل داده تا آن را کنفرانس "ایران آزاد" منفجر کنند.
گفتنی است این اقدام تروریستی توسط سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی بلژیک، فرانسه و آلمان کشف و خنثی شد.
در ذیل مشروح گفتگوی "العربیه" با فرزین هاشمی میآید:
آقاى فرزين هاشمی محتوای شکایتی که شما علیه اسدی در دادگاه بلژیک مطرح کردید چیست؟ آیا این یک شکایت شخصی است یا به نمایندگی از شورای ملی مقاومت ایران است؟
در این پرونده شورای ملی مقاومت شاکی خصوصی است. گردهمایی ایران آزاد برنامه سالانه شورای ملی مقاومت بود و هدف اصلی این اقدام تروریستی هم خانم مریم رجوی بود. یکی از نکات مهم این شکایت نشان دادن نقش تمامیت رژیم ملایان در این اقدام تروریستی بود. بطور مشخص ارائه اطلاعاتی که تصمیم گیری در مورد این اقدام در شورای عالی امنیت رژیم تحت ریاست آخوند روحانی اتخاذ شده و بعد از تایید آن توسط ولی فقیه، ماموریت آن به وزارت اطلاعات سپرده شده بود که در همکاری با وزارت خارجه آن را به اجرا درآورد. در لایحهای که به دادگاه ارائه شد وکلای ما همچنین نشان دادند که ادعای اسدالله اسدی مبنی بر مصونیت دیپلماتیک فاقد وجاهت قانونی است. من در جریان محاکمه در دادگاه بعنوان نماینده شورایملی مقاومت توضیح دادم که آنچه رژیم آخوندی میگوید ربطی به کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک ندارد بلکه رژیم آخوندی در پی یک جواز و کارت سفید برای اقدامات تروریستی بیشتر است. بنابراين درست است كه 25 شخصيت سياسی ايرانی و آمريكايی و اروپايی و عربی به عنوان شاكيان خصوصی در اين پرونده هستند، اما شاكی اصلی شورای ملی مقاومت است.
به نظر شما آیا دلایل ارائه شده توسط دادستانی علیه اسدی و هسته او به صدور حکم در مورد دست داشتن آنها در کارهای تروریستی منجر خواهد شد؟
بله دلایل بسیار مستند و متقن هستند. دادستان در کیفرخواستی که به دادگاه ارائه نمود با استناد به اسناد و شواهد متقن ثابت کرد که اسدی فرماندهی این عملیات تروریستی را برعهده داشته و دادستانی آن را به عنوان یک تروریسم دولتی تلقی کرد. براساس شواهد ارائه شده توسط دادستان اسدی شخصا بمب را از ایران با یک هواپیمای مسافربری از تهران به وین برده و سپس آن را در لوکزامبورگ به دو تن از عوامل تحویل داد که مامور بمب گذاری بودند. دستورالعمل چگونگی فعال کردن بمب نزد او کشف و ضبط شد. همچنین اسناد مراودات بین اسدی و دو نفر دیگر که مسئول بمب گذاری بودند در پرونده موجود است. یکی از تروریست ها بنام سعدونی در یک مکالمه میگوید اسدی گفته که اگر من بمب را به داخل سالن ببرم او از «آقا»که اشاره به خامنهای دارد تشویقیه میگیرد. سرویس امنیتی بلژیک هم در گزارشات مبسوط نتیجهگیری کرده که اسدالله اسدی یک مامور وزارت اطلاعات است که تحت پوشش دیپلمات فرماندهی این عملیات را برعهده داشته ولی در عین حال دستور ابلاغ شده از سوی رژیم را اجرا میکرده است. در جریان محاکمه نیز دو تن از متهمین به صراحت گفتند که اسدی کسی بود که بمب را به ما تحویل داد و همه دستورات از جانب وی بود.
چرا اسدى از حضور در دادگاه خودداری کرد؟ و آیا متهمین دیگر به نقش خود در تلاش برای منفجر کردن كنفرانس " ايران آزاد" و حمل بمب و انجام ماموريت برای دستگاههای اطلاعاتی ایران اعتراف کردهاند؟
همانطور که ما قبل از شروع دادگاه اعلام کردیم اسدی به دستور جواد ظریف در دادگاه شرکت نکرد که این خود بهترین گواه نقش او در این اقدام تروریستی بود. اسدی هیچ دفاعی در مقابل انبوه اسناد و مدارک موجود در پرونده نداشت. به همین دلیل وکیل او هم تنها به این بسنده کرد که اسدی یک دیپلمات است و از مصونیت برخوردار است. وکیل اسدی نه تنها اتهامات علیه اسدی را رد نکرد بلکه بطور تلویحی آنها را تایید هم کرد ولی مدعی بود بخاطر مصونیت دیپلماتیک باید آزاد شود. البته از زمان دستگیری در آلمان دادگاههای آلمان و سپس بلژیک این ادعای اسدی که از مصونیت برخوردار است را رد کردند.
در صورت محکوم شدن در دادگاه این محکومیت چه تاثیری بر موقعیت رژیم ایران به ویژه در روابطش با کشورهای اروپایی خواهد گذاشت؟
اقدام اسدی همانطور که تحقیقات نشان داد یک ابتکار شخصی نبود. رژیم آخوندی از جمله وزارت خارجه مستقیما در آن دخالت داشتند. اروپا در مقابل یک تروریسم دولتی قرار گرفته است. بنابراین در شرایطی که سیستم قضایی تحقیقات خودش را انجام داده و نقش رژیم در این جنایت اثبات شده اکنون نوبت قوه مجریه در کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپاست که به سیاست مماشات در قبال رژیم خاتمه بدهند. باید سفرای خودشان را از ایران فرا بخوانند.
سفارتهای رژیم که مراکز فرماندهی و لجستیک برای اقدامات تروریستی است را تعطیل کنند و مدارک عوامل و مهرههای رژیم چه پناهندگی باشد و چه تبعه، لغو و آنها را اخراج کنند. این فقط خواسته ما به عنوان مقاومت ایران نیست، صدها نماینده پارلمان در کشورهای اروپایی طی بیانیههایی خواستار این اقدامات و بطور کلی بازبینی سیاست در قبال رژیم ایران شدهاند. هرگونه کوتاهی در اعمال یک سیاست قاطع تشجیع تروریسم بیشتر در خاک اروپاست.
يک سوال بزرگ اينجا هست: كشورهای اروپايی منتظر چه چيزی هستند تا با اين رژيم با قاطعيت برخورد كنند؟ آيا يک طرح تروريستی اگر خداي ناكرده موفق ميشد و صدها و بل هزاران قربانی بر جای میگذاشت كافی نيست
به نظر شما با توجه به فاش شدن جزئيات اين پرونده، سرنوشت هستههای خفته و بیدار اطلاعات وابسته به حکومت ایران که علیه اپوزیسیون در اروپا و جهان فعالیت میکنند، چیست؟
این وظیفه همه کشورهای اروپایی است که در این رابطه دست به اقدامات عاجل بزنند. بخشی از این شبکه درگیر اشاعه اطلاعات غلط علیه مقاومت و بخصوص سازمان مجاهدین خلق ایران بهمنظور زمینه سازی برای اقدامات تروریستی است. بخشی دیگر جاسوسان رژیم هستند که پوشش های مختلف و حتی در پوشش منتقد رژیم عمل میکنند. اطلاعات بدست آمده در این پرونده اثبات کرد که چنین شبکه تروری در اروپا وجود دارد. بنابراین اکنون زمان آن است که کشورهای اروپایی اقدامات لازم را برای منهدم کردن این شبکه ترور انجام دهند.
آیا این مساله بر موضوع مذاکرات احتمالی بین تهران و واشنگتن در مورد برنامه اتمی و مسائل دیگر تاثیر میگذارد؟
مسلماَ کسی نمیتواند چشمان خود را بر روی این اقدام تروریستی ببندد. این اولین بار است که یک دیپلمات در حال خدمت در یک کشور اروپایی به خاطر دست داشتن در تروریسم محاکمه میشود. تروریسم رژیم در منطقه و در اروپا یکی از موضوعاتی است که باید توسط همه کشورها از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا مورد توجه قرار گیرد. همانطور که نقض حقوق بشر، مداخلات رژیم در منطقه باید مورد توجه قرار گیرد. واقعیت این است که این رژیم بزرگترین تروریسم دولتی در جهان است. بی توجهی به این واقعیت تشویق رژیم آخوندی به جنایات بیشتر است. كما اينكه اين رژيم به عنوان دشمن همه ملت ايران از فارس و كرد و بلوچ و عرب و ترک و غيره بوده و عليه همه پيروان اديان و مذاهب مختلف عمل ميكند. مگر رژيم به دستور مستقيم خامنهاي مرتكب كشتار و جنايت در حق بيش از 1500 شهروند ايرانی در قيام نوامبر سال 2019 نشد؟ بله، جامعه جهانی در قبال همه اينها مسئول است.