ژنو؛ آغاز دور جدیدی از گفت‌وگوها درباره قانون اساسی سوریه

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

هیئت‌های نمایندگی‌ نظام اسد، مخالفان و جامعه مدنی در سوریه، روز دوشنبه 25 ژانوایه، دور جدید از گفت‌وگوهای خود را با هدف اصلاح قانون اساسی این کشور جنگ زده در ژنو آغاز کردند.

دور پنجم کمیته قانون اساسی چند روز پس از آن صادر می‌شود که گیر پدرسن، نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه طی گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل گفته است بسیاری از پرونده‌ها مربوط به اصلاح قانون اساسی بیش از یک سال مورد بحث قرار گرفته و زمان آن فرا رسیده است که کمیته قانون اساسی جلسات سازمان یافته‌تر و متمرکزتری را برگزار کند.

نزدیک به ده سال است که درگیری و جنگ داخلی در سوریه ادامه دارد طی این سال‌ها بیش از نیم میلیون نفر کشته و نیمی از جمعیت 23 میلیون نفری این کشور آواره شدند.

در همین حال سازمان‌های حقوق‌بشری در گزارش‌های خود می‌گویند از سال 2011 تاکنون بیش از پنج میلیون سوری به کشورهای همسایه سوریه و اروپا مهاجرت کردند.

پدرسون هفته گذشته گفت: «من فکر می کنم ما باید اطمینان حاصل کنیم که کمیسیون از تهیه مفاد اصلاحات قانون اساسی به فرمول بندی آن اصلاحات شروع کنیم همانطور که در دستورالعمل هیئت‌های نظارت کننده بر اصلاح قانون اساسی آمده است».

ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را به سنگ‌اندازی و کارشکنی عمدی برای تاخیر تدوین قانون اساسی جدید متهم می‌کنند.

بشار اسد تلاش می‌کند تا پروسه اصلاح قانون اساسی که در واقع به زیان او تمام خواهد شد، را تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در این کشور به تأخیر انداخته و تا از برگزاری انتخابات تحت اشراف سازمان ملل، آمریکا و اروپا که مطابق درخواست شورای امنیت سازمان ملل است، جلوگیری کند.

طبق قانون انتخابات سوریه، انتخابات ریاست جمهوری قرار است بین 16 آوریل تا 16 مه ، حداقل 90 روز قبل از پایان دوره هفت ساله اسد برگزار شود.

در جریان کنفرانس صلح سوریه که به میزبانی روسیه در ژانویه 2018، برگزارشد طرف سوری به توافق رسیدند که کمیته‌ای از 150 عضو برای تهیه قانون اساسی جدید سوریه تشکیل شود. این کمیته کار خود را تا سپتامبر 2019 ادامه داد. پس از آن کمیته‌ای متشکل از 45 عضو که به عنوان هیئت «کوچک» از بطن کمیته 150 نفری خارج شد که هم اکنون جلسات خود را در ژنو آغاز کرده است.

گفتنی است که بشار اسد از سال 2000 تاکنون قدرت را در دست دارد. او پس از مرگ پدرش که با کودتا نظامی به قدرت رسید و سپس به رئیس جمهوری مادام العمر سوریه تبدیل شد، قدرت را به صورت موروثی به دست دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم