واکنش ایران به کشتی توقیف شدهاش: ازاندونزی خواستیم اطلاعات بیشتری ارائه دهد
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه 25 ژانویه در اولین واکنش تهران نسبت به توقیف کشتی خود در اندونزی گفت، تاکنون برخی اطلاعات ضد و نقیضی در ارتباط با توقیف نفتکش ایرانی در اندونزی دریافت کردهایم و منتظر گزارش بیشتری از سوی دولت اندونزی هستیم .
خطیب زاده در نشست مطبوعاتی روز دوشنبه خود در مورد اخبار مربوط به توقیف نفتکش ایرانی در اندونزی گفت:« البته موضوع رخ داده (توقیف کشتی) فنی است و در بحث کشتیرانی این گونه اتفاقات قبلا نیز رخ داده است».
به گزارش خبر انلاین، خطیب زاده افزود:«سازمان بنادر و شرکت صاحب کشتی پیگیر موضوع هستند. همچنین وزارت خارجه و سفارت ایران در اندونزی نیز پیگیر این مسئله هستند».
روز یکشنبه ابرنفتکش ایران در آبهای اندونزی به علت روشن نبودن ردیاب و احتمال آسیب زدن به محیط زیست، از سوی گارد ساحلی اندونزی متوقف شد.
گارد ساحلی اندونزی ضمن اعلام توقف یک نفتکش ایرانی در ساحل این کشور از توقف همزمان یک نفتکش پانامایی نیز خبر داد.
نفتکش ایرانی، MT Horse نام دارد و به علت «روشن نبودن ردیاب و احتمال آسیب زدن به محیط زیست»، متوقف شده است. این نفتکش از ونزوئلا بارگیری کرده بود.
به نظر میآید این توقیف نفتکش ایرانی به تنش اخیر میان ایران و کره جنوبی بر سر پول توقیف شده ایران و اقدام ایران که کشتی کره جنوبی را متوقف کرد مربوط باشد.
فروش نفت ایران پس از اعلام خروج ایالات متحده در سال 2018 از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی به شدت کاهش یافت. نفت مهمترین منبع درآمد تهران است که با متوقف شدن نسبی فروش آن اوضاع اقتصاد این کشور وخیمتر شده است. ایران تلاش میکند از راه قاچاق نفت در بازار سیاه از درآمد فرئش نفت استفاده کند.
شاهد تغییراتی در برجام نبودیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره لغو تحریمها از سوی آمریکا تصریح کرد: «هیچ اتفاق جدیدی در مورد برجام شاهد نبودیم. موضع مان را هم قبلا مطرح کردیم و آن، این است که باید شاهد رفع تحریمها و اجرای موثر توافق از سوی آمریکا و دیگر طرفها باشیم. تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد، هیچ اتفاقی از سوی ایران رقم نمیخورد».
خطیبزاده اظهار کرد: «طبیعی است ایران همانطور که گفته اگر طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد و شرایط به قبل از خروج از برجام بازگردد، اقدامات کاهشی ایران هم برگشت پذیر است. ما صحبت زیاده شنیدهام اکنون نوبت عمل است».
این درحالی است که آمریکا، اروپا و کشورهای منطقه میگویند ایران نه تنها به مفاد توافق هستهای سال 2015 پایبند نیست بلکه در کنار آن نقش مخرب، بیثبات کنندهای را در منطقه ایفا میکند. کشورهای منطقه و ایالات متحده آمریکا تهران را به نشر فرقهگرایی، ایجاد تنش و حمایت از سازمانهای تروریستی مانند حزب الله لبنان، حماس، القاعده، طالبان و حوثیها در یمن متهم میکنند.