گسترش اعتراضات در تونس و درخواست معترضان برای آزادی بازداشت شدگان

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

همزمان با ادامه تظاهرات و اعتراضات به اوضاع متشنج سیاسی و نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی در پی گسترش بی‌سابقه فقر و بیکاری مزمن و نبود خدمات عمومی در دهمین سالگرد انقلاب تونس دوشنبه 18 ژانویه 2021، دامنه ناآرامی‌ها و درگیری‌های میان معترضان و نیروهای امنیتی به شهرهای مختلف تونس گسترش یافته و معترضان خواستار آزادی بازداشت شدگان شدند.

بنا به رسانه‌های محلی تونس درگیری‌ها و تعقیب و گریز میان معترضان و نیروهای امنیتی برای چندمین روز متوالی در مناطق مختلف تونس پایتخت و تعدادی از دیگر شهرهای این کشور ادامه یافت.

Advertisement

در تونس پایتخت و دیگر شهرهای این کشور معترضان خواستار آزادی بازداشت شدگان این اعتراضات شدند که تعدادشان بنا به اعلام وزارت کشور تونس به حدود 1000 نفر رسیده و سن اغلب آنها ما بین 15 الی 20 سال است.

از سویی شهر القصرین واقع در مرکز غربی تونس شامگاه دوشنبه صحنه درگیری و خشونت میان نیروهای امنیتی و معترضان بود.

به گفته شاهدان عینی نیروهای پلیس به سوی جوانان معترض که لاستیک خوردها را به آتش کشیده و سنگ‌پراکنی می‌کردند گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی شلیک کردند.

بنا به اعلام رسانه‌های محلی درگیری‌های میان پلیس و معترضان در شهر باجه واقع در شمال غرب این کشور نیز از سر گرفته شده است.

در منطقه بئر الشباک در شهر سوسه در جنوب پایتخت نیز تعقیب و گریز میان معترضان و نیروهای پلیس ادامه یافت.

در مناطق مختلف پایتخت تونس از جمله شهرک‌های التضامن، الکرم، حومه شمالی و در کارتاژ نیز درگیری‌ها میان جوانان خشمگین معترض و نیروهای امنیتی ادامه یافت.

در این راستا پلیس تونس از بازداشت نزدیک به 1000 نفر در پی این ناآرامی‌ها خبر داده و یک سازمان مدافع حقوق بشر نیز نسبت به کاربرد مفرد نیرو علیه معترضان هشدار داده است.

از سویی رسانه‌های تونس از صدور احکام بدوی علیه 8 نفر از معترضان به اتهام مشارکت در شورش‌های شهر بنزرت در شمال پایتخت و محکومیت هر کدام از آنها به دو سال زندان، خبر دادند.

سازمان عفو بین‌الملل که مقر آن در لندن است در رابطه با ناآرامی‌های تونس خواستار خویشتن‌داری شده و نسبت به کاربرد نیروی مفرط علیه معترضان هشدار داد.

بحران بزرگ اقتصادی

از زمان سقوط رژیم زین‌العابدین بن علی رئیس جمهوری فقید تونس در 14 ژانویه 2011 تا پیش از آغاز پاندمی کرونا این کشور در بحران اقتصادی بزرگی گرفتار شده که این بحران با ظهور پاندمی کرونا وخیم‌تر شده و لطمه شدیدی به بخش گردشگری این کشور وارد شد و به دنبال آن بعضی از بخش‌های اقتصادی این کشور تعطیل شد.

در واکنش به اعتراض جوانان در کشورش، قیس سعید رئیس جمهوری تونس دوشنبه در برابر دهها نفر که در مقابل منزل او تجمع کرده بودند، گفت:« مجددا بر حق مردم تونس در بهره مندی از کار، آزادی و کرامت ملی تاکید می‌کنم… در مقابل اما کسانی هستند که جز در سایه تحرکی ندارند و با هر روشی تلاش می‌کنند تا از این اعتراض‌ها و فقر و بینوایی مردم بهره‌برداری کنند و هدف آنها تحقق خواسته‌های مردم نیست بلکه در صدد ایجاد هرج و مرج هستند».

بیشترین بازدید موضوعات مهم