مقامات امنیتی ترکیه اعلام کردند «محمد مساعد» روزنامهنگار ایرانی را به ایران مسترد نخواهند کرد. این مقامات افزودند: ما وی را به ایران تحویل نخواهیم داد چرا که مجازات سختی در انتظار او خواهد بود در حالی که وی یک روزنامه نگار و نه یک مجرم است.
محمد مساعد برنده جایزه بین المللی آزادی مطبوعات در سال 2020 که چندی پیش بدون پاسپورت و به طور قاچاق وارد ترکیه شده بود پیشتر به دلیل انتقادش از نحوه مدیریت کرونا و انتشار مقالاتی درباره وخامت اوضاع اقتصادی در ایران توسط دادگاه انقلاب به اتهام «تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به بیش از چهار سال زندان و دو سال ممنوعیت از روزنامه نگاری محکوم شده بود.
پس از دستگیری محمد مساعد روزنامهنگار منتقد ایرانی، کمیته حمایت از روزنامهنگاران از مقامات ترکیه خواست مانع بازگرداندن این خبرنگار به ایران شوند.
بر اساس این بیانیه، روز گذشته این خبرنگار از طریق یک پیامرسان با کمیته حمایت از روزنامهنگاران تماس گرفت و گفت که او پس از عبور از مرز ایران در شهر وان، توسط پلیس مرزی ترکیه بازداشت شد.
کمیته مستقر در نیویورک نیز در بیانیهای از ترکیه خواست که بلافاصله مانع بازگشت محمد مساعد به ایران شود. در این بیانیه آمده است که مساعد در نوامبر گذشته جایزه بینالمللی آزادی مطبوعات را برای سال 2020 کسب کرده بود.
دادگاه انقلاب ایران در آگوست سال گذشته محمد مساعد را به اتهام «تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به چهار سال و 9 ماه زندان محکوم کرد.
مساعد در پیام خود به کمیته حمایت از روزنامهنگاران اعلام کرد که او پس از احضار از سوی دادگاه اقدام به خروج غیرقانونی از ایران کرد.
این خبرنگار در ادامه پیام خود اظهار کرد که پلیس ترکیه، او را به بیمارستان منتقل کرده و گفته است که به زودی او را به ایران بازمیگرداند.
شریف منصور هماهنگکننده بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در کمیته حمایت از روزنامهنگاران گفت: «ما بر این باوریم که خطر آزار و شکنجه محمد مساعد را در صورت بازگشت به ایران تهدید میکند».
او افزود: «ما از مقامات ترکیه میخواهیم که به تعهدات خود در قوانین بینالمللی احترام بگذارند، از دیپورت مساعد خودداری کنند و هرگونه درخواست پناهندگی سیاسی را که وی ممکن است ارائه دهد، بررسی کنند».
محمد مساعد روزنامهنگار بخش اقتصادی ایران، پیش از آزادی با قرار وثیقه، به دلیل گزارش در مورد فساد و اعتراضات نوامبر 2019، دو بار دستگیر شد.
او پیش از این، با نوشتن توئیتی اعلام کرد که مجازات او علاوه بر حبس 4 ساله و 9 ماهه، منع فعالیت روزنامهنگاری به مدت دو سال را نیز شامل میشود.
اواخر فوریه سال 2020، آژانس اطلاعات سپاه پاسداران ایران، محمد مساعد را پس از انتشار اخبار و نظرات انتقادی او در شبکههای اجتماعی درباره مدیریت کرونا از سوی مسئولان و پنهانکاری در این زمینه، او را بازداشت و حسابهای وی در توئیتر و تلگرام را مسدود کردند و موبایل و لپتاپ او را ضبط کردند.
او همچنین به دلیل انتشار مقالاتی در مورد وخامت اوضاع اقتصادی و معیشتی ایران، در تاریخ 23 دسامبر 2019 برای مدت دو هفته توسط اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شد.
مساعد پیش از این برنده جایزه معتبر روزنامهنگاران اقتصادی ایران و همچنین جایزه آلمانی «دویچه وله» برای آزادی بیان شده بود.