با حذف غربالگری جنین در ایران؛ تعداد نوزادان با نقص مادرزادی افزایش پیدا میکند
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان اعلام کرد که مجلس ایران غربالگری اجباری زایمان را لغو کرده است، با انجام چنین اقدامی دیگر نوزادان با نقص مادرزادی نه درمان میشوند و در صورت عدم امکان برای درمان آنها، ناگزیر به همان معلولیت به دنیا میآیند.
کبری خزعلی، جمعه 15 ژانویه 2021 با توئیتی در این باره نوشت: «عرض تبریک به مادران و پرسنل خدوم وزارت بهداشت بالاخره با تلاش برخی از نمایندگان انقلابی مجلس اجبار به غربالگری توسط مادر و پزشکان با تجویزهای غیراستاندارد وغیرمتقن علمی (که باعث قتل جنین میشد) برداشته شد. حالا دیگر هیچ پزشک و مادری مجبور به غربالگری و کشتن جنین نیست».
این در حالی است که آزمایشهای غربالگری زایمان برای تشخیص نقصهای مادرزادی و آسیبهای جنین انجام میشد تا سلامت جنین را پیش از تولد بررسی کند و در صورت تشخیص قطعی اختلال در نوزاد، برای درمان آن اقدام میشد و اگر اختلال غیرقابل درمان و موجب عذاب نوزاد پس از تولد تا آخر عمر میشد، مجوز برای سقط جنین تا پیش از چهار ماهگی صادر میشد. اعلام این خبر واکنش منفی را در میان افکار عمومی ایران در پی داشت تا جایی که خزعلی مجبور شد توئیت خود را حذف کند.
عباس عبدی فعال سیاسی اصلاحطلب نیز به این اقدام مجلس واکنش نشان داد و در توئیتی در این باره نوشت: «این سیاست منجر به افزایش نوزادان سالم نمیشود. فقط معلولان را زیاد میکند. این سیاست از مخالفت با دوش و دفاع از گنداب خزینه بدتر است. وزارت بهداشت چگونه اجازه میدهد این بدنامی در کارنامه آنان ثبت شود؟ سیاستی که با زحمت فراوان تصویب شد و به راحتی لغو گردید».
او در توئیت دیگری با اشاره به مصادره خانه خانواده پهلوی در الهیه توسط خانواده خزعلی پس از انقلاب 1979 افزود: «اگر همه مادران خانههای مصادرهای در الهیه تهران داشتند باکی از معلول به دنیا آمدن کودکانشان نبود! شرم چیز خوبیست اگر یافت شود».