در پی گزارشهایی که حاکی از اعزام فرستادهای از سوی رئیس پارلمان لیبی به ترکیه بود، عقیله صالح رئیس مجلس لیبی، درستی این موضوع را بهطور کامل رد کرد.
صالح امروز شنبه 9 ژانویه در مصاحبه با العربیه با تأکید بر این موضوع که پارلمان لیبی از کسی دستور نمیگیرد، گفت: «ما از ترکیه یا دیگر کشورها تکدی نکرده و دستور نمیگیریم.»
او با تأکید براین که از برقراری ارتباط با کشورهای فعال در حل بحران لیبی دریغ نخواهد کرد، بدون اینکه به حاکمیت و ثبات ما لطمه وارد شود، افزود: «ما تماس خود با ترکیه را از طریق اعزام فرستاده ویژه خود کاملاً نفی میکنیم.»
صالح در ادامه گفت: «ما برای ثبات کشور خود تلاش میکنیم و همه اقدامات ما برای مردم لیبی کاملاً روشن و خالی از ابهام است.»
او در پایان تأکید کرد که منافع مردم لیبی مهمتر از هر موضوع دیگر است و امنیت و ثبات لیبی، هدفی اساسی است.
موضع صالح پس از آن اعلام شد که جمعه 8 ژانویه، نشستی در آنکارا با مشارکت اطراف لیبیایی برای بررسی موضوع گروههای مسلح در پایتخت لیبی، برپا شده و گفته شد که هیاتی از پارلمان لیبی نیز با مقامات ترک دیدار کرده است.
ترکیه و شبهنظامیان طرابلس
از سوی دیگر علی التکبالی نماینده مجلس و عضو کمیسیون دفاع، به «العربیه.نت» گفت که آنکارا تا زمانی که طرابلس را به یکی از شهرهای ترکیه تبدیل نکند، آرام نخواهد گرفت.
به گفته او میزبانی و نظارت بر یک نشست امنیتی با مقامات بلندپایه دولت الوفاق و رهبران شبهنظامیان مسلح، بخشی از این برنامه سیاسی – نظامی ترکیه است.

التکبالی توضیح داد که ترکیه با میزبانی این نشست میخواهد از طریق یک حمله نظامی برنامهریزی شده با رهبران شبهنظامی وفادار به خود و حل و فصل اختلافات میان آنها، گروهای مسلح و شبهنظامیان مخالف خود در غرب لیبی را کنار زده و کنترل خود بر این بخش از لیبی را بدون روبرو شدن با مشکلات، کامل کند.
ترکیه جمعه 8 ژانویه میزبان مقاماتی از دولت الوفاق به ریاست فائز السراج رئیس شورای ریاست و صلاحالدین النمروش وزیر دفاع او به همراه 16 تن از رهبران شبهنظامیان غرب کشور بود که بیشتر آنها از مصراته هستند. گفتنی است در این نشست امنیتی بیسابقه و گسترده، برخی از رهبران شبهنظامیان طرابلس حضور نداشتند.
آمادهسازی برای ضربهای نظامی به غرب لیبی
به گفته او که این امر همزمان با اعلام فتحی باشاقا وزیر کشور در مورد تدارک مقدمات برای یک عملیات نظامی برای هدف قرار دادن قاچاقچیان انسان و گروههای مسلح تندرو در غرب لیبی، با حمایت ترکیه است.
در این زمینه، التکبالی گفت که ترکیه در این دوره، قوای خود را بسیج کرده تا با یک حمله نظامی، از شر همه گروههای مسلح مخالف خود در غرب لیبی خلاص شود.
به نظر او اقدام ترکیه در تشدید نظامی علیه نیروهای ارتش لیبی، نامحتمل است بهویژه که گونهای از رویکرد بینالمللی در راستای حل بحران لیبی به دور از حل و فصلهای نظامی، قابل تشخیص میباشد.