در پی تنشهای فزاینده و ادامه تهدیدهای ایران علیه دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و سایر مقامات آمریکایی وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، شامگاه یکشنبه 3 ژانویه 2021 اعلام کرد که برای مقابله با تهدیدهای تهران ناوهواپیمابر یو اس اس نیمیتز (USS Nimitz) را در منطقه ابقا خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاریها وزارت دفاع آمریکا شامگاه یکشنبه با تاکید اینکه کسی نباید در عزیمت ایالات متحده آمریکا ابراز تردید کند، گفت که ابقای ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز در منطقه برای مقابله با تهدیدهای ایران است.
کریس میلر سرپرست وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای توضیح داد که « به دلیل تهدیدهای اخیر رهبران ایران علیه پرزیدنت ترامپ و سایر مقامات دولت آمریکا، ناو هواپیمابر نیمیتز آمریکا جابجایی عادی خود را متوقف خواهد مرد و الآن در موقعیت کنونی در منطقه عملیات ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا خواهد ماند».
این در حالی است که طی دو روز گذشته تهدیدهای مقامات ایرانی همزمان با فرا رسیدن اولین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برونمرزی سپاه پاسداران ایران، به طور فزایندهی افزایش یافت.
در همین راستا اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس ایران، آمریکا را تهدید به اجرای عملیات «تروریستی» در داخل این کشور کرد.
قاآنی روز جمعه یکم ژانویه 2021 با توجه به تشدید تنشها با نزدیک شدن به اولین سالگرد کشته شدن سلیمانی گفت كه كشته شدن قاسم سلیمانی در حمله پهپادی آمریكا ، تهران را از مقاومت منصرف نخواهد كرد.
او در یک جلسه غیرعلنی در پارلمان ایران، تهدید به انتقام و قتل دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و همچنین تهدید به کشتن سایر مقامات آمریکایی از جمله وزیر امور خارجه و دفاع و رئیس سازمان سیا کرد.
از طرفی سرتیپ حسین دهقان مشاور نظامی علی خامنهای رهبر و فرمانده کل نیروهای مسلح ایران گفت که همه پایگاههای نظامی آمریکا در تیررس موشکهای ایران قرار دارد. او با تهدید ترامپ گفت« به ترامپ نصیحت میکنم که سال جدید را به ماتم آمریکاییها تبدیل نکند».
سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع ایران نیز به گرفتن انتقام خون سلیمانی و مجازات آمران به کشتن او و مجریان آن حمله تهدید کرد.
ابراهیم رئيسی رئیس قوه قضائیه ایران گفت، که عاملان قتل سلیمانی و از جمله آنها ترامپ در هر مکانی از جهان در امان نخواهند بود.
شایان ذکر است که از اوایل سال گذشته که قاسم سلیمانی کشته شد، تنشها در ایران و ایالات متحده شدت گرفت و روزهای اخیر شاهد اوج قابل ملاحظه و حاد تبادل تهدیدهای میان دو طرف بود.
اظهارات آتشین دو طرف همراه با تحرکات نظامی میدانی آمریکا در منطقه بود که شامل اعزام ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز و کشتیهای جنگی مرتبط با آن به آبهای منطقه خلیج و به پرواز درآمدن دوباره بمبافکنهای راهبردی نوع B-52 در آسمان خلیج در هفتههای گذشته بود.
گزارشهای رسانهای آمریکا اخیرا اشاره کردند که کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع آمریکا دستور بازگشت ناو هواپیمابر نیمیتز به کشور را داده بود. روزنامه «نیویورک تایمز» از مسئولان آمریکایی نقل کرد که گفتهاند این گام پس از نگرانی از احتمال وقوع رویارویی بین دو طرف پیش از رفتن ترامپ از کاخ سفید در 20 ژانویه، تنها اشارهای برای «کاهش تنشها» در قبال تهران بود.
اکنون اما به نظر میرسد تصمیم کریستوفر میلر برای ترسیم مجدد مرزها و خطوط قرمز به طور واضح در برابر ایران است.
روابط آمریکا و ایران که از دههها پیش قطع شده اخیرا شاهد فشارهای بزرگی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بوده که سیاست اعمال «فشارهای حداکثری» را در قبال تهران در پیش گرفت.
ترامپ در سال 2018 به طور یکجانبه از توافق هستهای 2015 منعقد شده میان تهران و قدرتهای بزرگ درباره برنامه هستهای ایران خارج و به تبع آن تحریمهای سختگیرانهای را علیه ایران اعمال کرد.
از ژوئن سال 2019 تاکنون دو کشور و به ویژه پس از کشته شدن سلیمانی به وسیله پهپادهای آمریکایی در پیرامون فرودگاه بغداد، دو بار به لبه رویارویی نظامی مستقیم رسیدند.
تنها چند روز پس از کشته شدن سلیمانی در 3 ژانویه 2020 هر چند ایران با چندین فروند موشک پایگاههای نظامی محل استقرار نیروهای آمریکایی را هدف قرار داد مقامات ایرانی اما از آن زمان تاکنون بارها تاکید کردهاند که هنوزانتقام قاسم سلیمانی را نگرفتهاند.