ابراز امیدواری ملک سلمان برای موفقیت اجلاس سران خلیجی در تقویت عمل مشترک
خادم الحرمین الشریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سعودی شامگاه سهشنبه 29 دسامبر 2020 برای موفقیت اجلاس آتی سران خلیجی در تقویت عمل مشترک، ابراز امیدواری کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس) ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی شامگاه سهشنبه ضمن استقبال از رهبران کشورهای خلیجی شرکت کننده در چهل و یکمین دوره از اجلاس سران خلیجی که تا چند روز دیگر در منطقه العلا ریاض برگزار خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که این اجلاس با موفقیت به تقویت عمل مشترک منجر شود.
قرار است پادشاهی عربی سعودی میزبانی اجلاس سران کشورهای خلیجی را در تاریخ 5 ژانویه 2021 به عهده گیرد.
به همین منظور خادم الحرمین الشریفین دعوتنامههایی را برای مشارکت در اجلاس خلیجی به رهبران این کشورها ارسال کرده تا در فعالیتهای این دوره در ریاض مشارکت کنند.
شایان ذکر است که شورای همکاری خلیجی چند روز پیش اعلام کرده بود که خادم الحرمین الشریفین، (نایف فلاح الحجرف) دبیرکل شورای همکاری خلیجی را مامور انتقال دعوتنامهها به رهبران کشورهای شورای همکاری کرد تا در فعالیتهای این دوره مشارکت کنند.
نایف فلاح الحجرف دبیرکل شورای همکاری خلیجی در اینباره گفت که « باعث افتخارم بود که امروز دعوتنامه ملک سلمان (پادشاه سعودی) را به برادرش شیخ خلیفه بن زاید رئیس دولت امارات متحده عربی تحویل دهم».
الحجرف در ادامه «انعقاد چهل و یکمین دوره از اجلاس سران(خلیجی) در سایه شرایط استثنایی که جهان با آن مواجه است را دلیل راسخی بر اهمیت بسیار بالایی دانست که رهبران کشورهای خلیجی برای تحکیم و تقویت ارتباط و همکاری و تکامل میان کشورهای عضو و ایجاد افقهای جدیدی برای شهروندان خلیجی در دراز مدت در پیش دارند.
دیدگاه ملک سلمان بن عبدالعزیز در سال 2015 در امتداد نقش فعال سعودی در حمایت از روند همکاری خلیجی بر مبنای استراتژی تحقق تکامل مورد نظر میان کشورهای عضو این شورا مطرح شده است.
مضمونهای آن دیدگاه زمینه را فراهم کرد تا کیان خلیجی شکوفایی در آینده با هدف مورد نظر و جهت عبور از پیچیدگیهای مرحله سیاسی و اقتصادی کنونی تشکیل شود.
علاوه بر آن، دیدگاه خادم الحرمین الشریفین جهت تقویت عمل خلیجی مشترک و با اصرار بر وحدت و یکپارچگی این کشورها و دفاع از آنها در برابر چالشهای خارجی که منطقه و کشورهای شورای همکاری خلیجی با آن مواجه هستند و نیز علاوه بر تحقق دستاوردهای مشترک استراتژیک و اقتصادی مطرح شده است.
شایان ذکر است که شورای عالی بالاترین ساختار شورای همکاری و متشکل از رؤسای کشورهای عضو است و به طور دورهای سالانه برگزار میشود.
چهل و یکمین دوره از اجلاس شورای همکاری خلیجی شامل دوره جدیدی از روند شورای همکاری در دهه پنجم از فعالیتهای این مجلس است که در پی آن افقهای جدیدی برای شهروند خلیجی گشوده شده و جوانان کشورهای خلیجی را توانمند خواهد کرد تا قادر به رهبری چرخه اقتصاد و توسعه خلیجی و بنای جامعهی خلیجی توانایی باشند.