انتقاد علنی آمریکا از اسرائیل به دلیل سرمایه‌گذاریش در صنعت فن‌آوری با چین

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دیوید شنکر دستیار وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در امور خاورمیانه روز دوشنبه در کنفرانسی که توسط مرکز تحقیقات SIGNAL برگزار و بر همکاری علمی اسرائیل و چین تمرکز شده بود، گفت که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نگران است که سرمایه گذاری‌های چین در صنعت فناوری با تل‌آویو به امنیت ملی اسرائیل و آمریکا آسیب برساند.

به گزارش سایت آمریکایی اکسیوس دولت ترامپ قبلاً از مشارکت چین در بخش فناوری صنعتی اسرائیل ابراز نگرانی کرده بود اما این نگرانی را به صورت علنی ابراز نکرده بود.

Advertisement

دولت ترامپ برای مقابله با نفوذ چین یک کارزار جهانی را به راه انداخته است. فشار بر اسرائیل برای محدود کردن روابط صنعتی با چین به عنوان بخشی از کارزار ایالات متحده است که واشینگتن در پی محدود کردن سرمایه گذاری‌های چین در اقتصاد اسرائیل است.

اما این فشارها بر اسرائیل به نتایج مطلوبی نرسید زیرا اسرائیل درخواست های آمریکا برای تنظیم و نظارت بر سرمایه گذاری های چینی در شرکت های فناوری اسرائیلی را رد کرد.

شنکر در سخنان خود در واشنگتن گفت، بخش فناوری اسرائیل هدف اصلی دولت چین است و ایالات متحده نگران است که چین فناوری غیرنظامی اسرائیلی را با استفاده دوگانه خریداری کند ، این می تواند تهدیدی برای امنیت ملی هر دو کشور آمریکا و اسرائیل باشد.

شنکر گفت: «ما دوست داریم که اسرائیل اقدامات بیشتری را برای نظارت بر سرمایه گذاری‌های چینی بویژه در زمینه فن‌آوری پیشرفته انجام دهد.

او تأكید كرد كه ایالات متحده نمی‌خواهد كه اسرائیل با چین روابط تجاری نداشته باشد اما می خواهد اطمینان حاصل كند كه درباره تقویت روابطش با چین دچار نوعی توهم نشود.

شنکر خطاب به اسرائیلی‌ها گفت: «از خود بپرسید آیا فکر می‌کنید چین روزی مانند ایالات متحده به امنیت اسرائیل متعهد خواهد شد یا توافق نامه‌هایی مانند توافق «ابراهیم» را ترویج خواهد کرد».

او افزود:«مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر از دولت اسرائیل خواست تا بر سرمایه‌گذاریهای چینی در اسرائیل کنترل داشته باشد».

شنكر گفت كه سازوكار کنونی اسرائیل برای کنترل بسیار ضعیف است.

ىستيار وزير خارجه آمريكا گفت: « ضروری است که اسرائیل در باره نقض حقوق بشر چین و خرید نفت این کشور از ایران سخن بگوید چرا که چین با خرید نفت ایران، تلاش‌ها برای مقابله با تجاوزات رژیم تهران در منطقه را تضعیف می کند».

مقامات اسرائیلی بر این باورند که سیاست سختگیرانه آمریکا در قبال چین از حمایت دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات برخوردار است و انتظار دارند این کشور تحت مدیریت دولت جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا همچنان ادامه یابد.

آساف اوریون ژنرال بازنشسته اسرائیلی از انستیتوی مطالعات امنیت ملی این کشور هفته گذشته در مقاله‌ای نوشت: «از آنجا که ایالات متحده چین را تهدیدی بزرگ برای امنیت ملی خود می‌داند ، اسرائیل فرصت مانور کمی در زمینه روابط با چین خواهد داشت».

او که یکی از معتبرترین کارشناسان امنیت ملی اسرائیل است، نوشت: «درس‌هایی که ایالات متحده آمریکا از روابط خود با چین آموخته است باید برای اسرائیل درس عبرت و هشدار دهنده تهدیدات پکن برای اسرائیل باشد».

بیشترین بازدید موضوعات مهم