سازمان جهانی سلامت زنان به تازگی اعلام کرد که نام شکریه مسافرزاده پرستار افغان در فهرست 100 زن برجسته در بخش پرستاری قرار گرفته است.
این سازمان با روایت داستانهای قهرمانی این صد زن در جریان همهگیری ویروس کرونا در جهان، میگوید که نیاز است تا کشورهای جهان در بخش بهداشت مادران و نوزادان سرمایهگذاری بیشتر کند.
به گزارش شبکه طلوع نیوز، شکریه مسافرزاده، هفت سال تجربه کار قابلهگی(مامایی) دارد و چهار سال میشود که در انستیوت طبی فرانسه برای مادران و کودکان، کار میکند.
او در رشتههای قابلهگی(مامایی) و اداره و تجارت تحصیل کردهاست و مادر یک دختر و یک پسر است. پسر چهارونیم ساله او سه مدال طلا در رشته ورزشی «تکواندو» و یک جام از برنامۀ رشد ظرفیت کودک دارد.
شکریه مسافرزاده گفت: «پرستاران و قابلهها باید بسیار با تجربه و مسلکی باشند. وقتی یک قابله، یک مادر و طفل را نجات میدهد به این معنی است که یک فامیل را نجات میدهد».
مادرانی که هنگام ولادت، پرستاری شکریه را با خود داشتهاند، میگویند که او یک پرستار خوب و مسلکی است.
پروین، یکی از این مادران است که سومین فرزندش تالیا را نزد شکریه مسافرزاده به جهان آوردهاست. پروین گفته است: «باید یک پزشک و پرستار لایق و مسلکی باشد تا به مادران و نوزادان رسیدهگی شود».
از سوی دیگر، معصومه جعفری معاون سخنگوی وزارت صحتعامه(بهداشت) افغانستان میگوید: «پلان همین است تا سیستم درسی قابلهگی چهارساله باشد تا ما بتوانیم از قابلهها در شفاخانههای تخصصی استفاده کنیم».
شایان ذکر است که افغانستان یکی از مرگبارترین کشورهای جهان برای مادران در هنگام ولادت شناخته میشود. بربنیاد برخی از آمارها، از هرصد هزار مادر در هنگام ولادت، در حدود 1290 تن آنان جانهای شان را از دست میدهند.
وزارت صحت عامه افغانستان نیز در حال حاضر در هر مرکز صحی یک قابله(ماما) دارد و شمار مجموعی قابلهها در شفاخانههای دولتی این کشور به چهارهزار نفر میرسد.