در پی بیانیه اتحادیه اروپا علیه اعدام زم، ایران سفیر آلمان را احضار کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزارت امور خارجه ایران، سفیر آلمان را احضار کرد تا درباره بیانیه‌ای که اتحادیه اروپا علیه ایران در انتقاد به اعدام روح‌الله زم صادر کرد، توضیح دهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، یکشنبه 13 دسامبر 2020 سفیر آلمان در تهران در اعتراض به بیانیه روز گذشته اتحادیه اروپا در رابطه با اعدام روح‌الله زم که روز گذشته اعدام شد، به وزارت امور خارجه احضار شد.

Advertisement

دستیار وزیر امور خارجه ایران، مراتب اعتراض این کشور را به سفیر آلمان اعلام کرد.

روح‌الله زم خبرنگار و فعال سیاسی، از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی ایران بود که پس از رفتن به فرانسه با تاسیس سایت و کانال تلگرامی خبری-تحلیلی آمدنیوز به انتشار اسناد فساد حکومت ایران پرداخت.

پس از آنکه زم از فرانسه به عراق سفر کرد، در تاریخ 14 اکتبر 2019 رسانه‌های داخل ایران خبر از ربوده شدن او توسط اطلاعات سپاه دادند.

پس از صدور حکم اعدام برای این روزنامه‌نگار، سخنگوی قوه‌ قضاییه ایران از تائید حکم اعدام او در دیوان عالی کشور در روز سه‌شنبه 8 دسامبر 2020 خبر داد و فقط چند روز بعد از آن، بدون رعایت تشریفات قانونی، به دار آویخته شد.

اتحادیه اروپا روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعدام این روزنامه‌نگار ایرانی را «شدیدا» محکوم کرد و روند دادگاه زم را «غیرعادلانه» دانسته و از ایران خواست تا «اعترافات تلویزیونی» برای «اثبات جرم» را متوقف کند.

بروکسل در این بیانیه تاکید کرده است که «مجازات اعدام، اقدامی بی‌رحمانه و غیرانسانی» است. این نهاد از ایران خواسته است که از هرگونه اعدام در آینده خودداری کند و یک سیاست منسجم را درباره لغو مجازات اعدام دنبال کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم