کنگره آمریکا اجازه تحریم ترکیه به دلیل استفاده از سامانه موشکی S 400 را صادر کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

منابع آمریکایی روز جمعه 11 دسامبر 2020 اعلام کردند که کنگره این کشور اجازه ترکیه به دلیل استفاده از سامانه موشکی S 400 ساخت روسیه را صادر کرد.

وبگاه روسی اسپوتنیک هم گزارش گرد که کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرده که وضع تحریم علیه آنکارا را تسهیل و ممکن می‌کند.

Advertisement

پیش از این چهار منبع مطلع از جمله دو مقام آمریکایی روز پنج‌شنبه 10 دسامبر 2020 تاکید کرده بودند که واشنگتن قصد دارد به دلیل خرید سامانه موشکی S 400 روسی از سوی ترکیه، تحریم‌هایی علیه آنکارا وضع کند.

این منابع اعلام کرد که این تحریم‌ها به زودی وضع خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود خشم آنکارا را در پی داشته و روابط ترکیه با دولت آینده آمریکا را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. این تحریم‌ها قرار است صنایع نظامی ترکیه و مدیر این صنایع اسماعیل دمیر را هدف قرار دهد.

در سوی مقابل یک مقام مسئول عالیرتبه ترک گفت تحریم‌هایی که آمریکا به دلیل خرید سامانه موشکی S 400 ساخت روسیه علیه ترکیه وضع خواهد کرد، نتایج معکوس در پی خواهد داشت و روابط دو کشور عضو پیمان ناتو را به شدت پرتنش خواهد کرد.

این مقام مسئول که نامی از او برده نشده، گفت: «تحریم‌ها دستاوردی نخواهد داشت و غیرسازنده خواهد بود و به روابط آسیب خواهد زد ... ترکیه خواهان حل مشکلات از طریق دیپلماسی و مذاکره است و ما با تحریم‌های یکجانبه موافقت نخواهیم کرد.»

در ماه اکتبر جاناتان هافمان سخنگوی رسمی پنتاگون وزارت دفاع آمریکا ترکیه را به پیامدهای ناگوار تهدید کرده و گفته بود: «با خرید این سامانه‌ها از سوی ترکیه مخالفین و به شدت از گزارش‌ها درباره به کارگیری این سامانه‌ها نگرانیم. نباید این سامانه‌ها را به کار گرفت.»

او در ادامه گفت: «این اقدام پیامدهای ناگواری برای روابط امنیتی دو طرف خواهد داشت. ترکیه از برنامه ساخت جنگنده‌های اف 35 اخراج شد و سامانه موشکی S 400 مانعی در مسیر دیگر حوزه‌های همکاری است.»

پیش از این رسانه‌های روسیه از آزمایش موفقیت‌آمیز سامانه موشکی S 400 از سوی ارتش ترکیه خبر داده بودند. ترکیه سامانه موشکی S 400 را در سال 2019 از روسیه تحویل گرفت. دولت دونالد ترامپ با این استدلال که استفاده از تسلیحات روسی با سامانه‌های دفاعی پیمان ناتو تعارض دارد، با این معامله مخالفت کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم