فرانسه: چنانچه ترکیه خواستار روابطی سازنده باشد مواضعش را تبیین کند
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه شامگاه سهشنبه 8 دسامبر 2020 در تماسی تلفنی با مولود چاووش اغلو همتای ترکیهاش اعلام کرده چنانچه آنکارا خواهان از سرگیری روابطی سازنده با اتحادیه اروپا باشد باید مواضعش را در قبال تعدادی از موضوعات تبیین کند.
گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه فرانسه و ترکیه در آستانه انعقاد نشست شورای اروپایی انجام شده که قرار است موضوع اعمال تحریمهایی علیه ترکیه را مورد بررسی قرار دهد.
در پی گفتوگوی تلفنی میان لودریان و چاووش اغلو، انیس وان درمول سخنگوی وزارت خارجه فرانسه شامگاه سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که « در آستانه نشست شورای اروپایی که در روزهای 10 و11 دسامبر منعقد خواهد شد وزیر (خارجه) مجددا بر خواستههای فرانسه و اتحادیه اروپا مربوط به ارائه توضیحات تاکید کرد که شرط اساسی برای از سرگیری روابط سازنده میان ترکیه و اتحادیه اروپا است».
از سویی ترکیه نیز سهشنبه از اتحادیه اروپا خواست تا با «منطق سالم» رفتار کند و به اختلاف درباره حفاری اکتشاف گاز طبیعی که به نزاعهای منطقهای در شرق دریای مدیترانه دامن زده و رهبران اتحاد اروپا را به تهدید به اعمال تحریمها علیه ترکیه واداشته است، پایان دهد.
چاووش اغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در کنفرانسی خبری با همتای مجارستانیاش در آنکارا ضمن تاکید بر تمایل کشورش برای پیوستن به اتحادیه اروپا و عضویت کامل در آن، اتهامهای مطرح شده علیه کشورش مبنی بر تنشزایی در منطقه را نادرست خواند.
چاووش اغلو همچنین ادعا کرد که یونان عضو اتحادیه اروپا، علیرغم تلاشهای دیپلماتیک ترکیه، همچنان در تلاش است تا به اقدامات «تحریکآمیز» ادامه دهد.
شایان ذکر است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا دوشنبه گفتند که ترکیه در کمک به حل اختلاف با یونان و قبرس دو عضو اتحادیه اروپا درباره منابع گازی در شرق دریای مدیترانه شکست خورده است.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا اما صدور قطعنامه تحریمها علیه آنکارا را به اجلاس سران اتحادیه اروپا که برای روز پنجشنبه مقرر شده است، موکول کردند.
از طرفی وزیر خارجه ترکیه خواهان فراهم شدن فضای مناسب و مثبت برای بهبود روابط ترکیه با اتحادیه اروپا شده و تاکید کرد که «جز با گفتوگو و دیپلماسی مشکلات حل نخواهد شد».
شایان ذکر است که ترکیه عضو پیمان ناتو است و خواهان پیوستن به اتحادیه اروپا است با یونان و قبرس درباره مرزهای فلات قاره این دو کشور در شرق دریای مدیترانه اختلاف دارد.