ارتش ملی لیبی شامگاه دوشنبه 7 دسامبر 2020 از توقیف یک کشتی تجاری در آبهای سرزمینی مقابل سواحل منطقه رأس الهلال در جبل الاخضر این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاریها ارتش لیبی اعلام کرد این کشتی تجاری که «مبروکه» نام دارد و پرچم جامائیکا را برافراشته پس از آنکه از لوایح، نظامها و قوانین دریایی سرپیچی کرده و وارد آبهای سرزمینی لیبی شده، توقیف و تحت تفتیش و بازرسی قرار گرفته است.
سرلشکر احمد المسماری سخنگوی ارتش لیبی در بیانیهای که شامگاه دوشنبه منتشر شده توضیح داد که این کشتی تجاری در پی ورود به آبهای سرزمینی لیبی در حالی که به سوی بندر مصراته در غرب لیبی در حال حرکت بود توقیف و یدک کشیده شده است.
المسماری همچنین توضیح داد که این کشتی پس از بیاعتنایی به نداهای ارسالی برای شناسایی آن و همچنین ورود به داخل منطقه ممنوعه عملیاتهای نظامی توقیف شده به سوی بندر رأس الهلال یدک کشیده شده است.
المسماری همچنین افزود که خدمه این کشتی متشکل از 9 تبعه ترکیه، 7 تبعه هند و یک تبعه جمهوری آذربایجان هستند و این کشتی هماکنون به دلیل تخلف از لوایح، نظامها و قوانین دریایی توقیف و خدمه آن تحت بازجویی هستند.
آمادهباش نیروهای ارتش ملی لیبی
از سویی و در پی رصد کشتیهای جنگی ترکیه در نزدیکی آبهای سرزمینی لیبی نیروهای ارتش ملی این کشور به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر برای واکنش به هر گونه اقدامات خصمانه احتمالی به حالت آمادهباش کامل درآمدند.
آماده باش کامل ارتش ملی لیبی همزمان با نزدیک شدن 5 کشتی جنگی ترکیه به آبهای سرزمینی لیبی صادره شده که تحرکات آنها در نزدیکی خلیج سرت رصد شده که از شهر بنغازی تا شهر مصراته امتداد یافته و در سواحل آن اغلب بنادر و اسکلههای صادرات نفت واقع شده است.
ادامه حمایتهای ترکیه از دولت الوفاق لیبی
این در حالی است که ارتش ملی لیبی اخیرا نیز ترکیه را به نقض آتشبس و ادامه حمایت از دولت الوفاق لیبی به رهبری فایز السراج از طریق ارسال محمولههای سلاح و اعزام پیکارجویان مزدور خارجی تحت الحمایه ترکیه به لیبی متهم کرده است.
ارتش لیبی همچنین آنکارا را به ادامه مداخلهجویی در لیبی و نقض تفاهمهای صورت گرفته میان کمیته نظامی 5+5 و کشاندن این کشور به جنگهایی در راستای خدمت به منافع رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه متهم کرد.
به دنبال این تحولات در روزهای گذشته فعالیت و اقدامات نظامی در لیبی نیز تشدید شده و در این راستا طی هفته گذشته تعدادی از هواپیماهای باربری نظامی در پایگاه نظامی الوطیه در غرب لیبی فرود آمدهاند.
همزمان با آن نگرانیها درباره احتمال دخالت نظامی ترکیه و توقف آتشبس امضا شده میان طرفهای درگیر تشدید شده و بیم آن میرود که مداخله نظامی ترکیه به توافقهای حاصله میان طرفهای جنگ پایان داده و به ناکامی تلاشهای سازمان ملل برای دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران لیبی، منجر شود.