هماهنگی میان اسرائیل و آمریکا از بیم واکنش احتمالی ایران به ترور فخری‌زاده

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

روزنامه اسرائیلی هآرتس به نقل از منابع آگاه نوشت که افسران بلندپایه ارتش اسرائیل در نشستی با همتایان آمریکایی خود درچند روز گذشته شرکت کردند که به هدف ارتقای هماهنگی میان طرفین در برابر هر گونه اقدام احتمالی ایران در واکنش به ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای ایران در هفته گذشته برپا شد.

هآرتس دراین رابطه نوشت که این هماهنگی شامل پروتکل‌هایی برای رصد پرتاب موشک به سوی اسرائیل و هدف‌های آمریکایی در منطقه گردید زیرا اسرائیل بر این باور است که ایران چه‌بسا در پاسخ به ترور فخری‌زاده، دست به چنین اقدامی بزند.

Advertisement

این در حالی است که رسانه‌های آمریکا به نقل از دو مقام مسئول در وزارت خارجه این کشور آورده‌اند که دولت ترامپ، شمار دیپلمات‌های آمریکا در سفارت خود در بغداد و دیگر نهادهای دیپلماتیک این کشور درعراق را به نصف کاهش داده ‌است.

این گام که نشان‌دهنده بالا‌گرفتن دامنه تنش میان واشنگتن و تهران است، چند روز پس از ترور فخری‌زاده و یک ماه پیش از سالگرد ترور قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در حمله پهپادی آمریکا در محوطه فرودگاه بغداد، انجام گرفت.

رسانه‌های ایران دوشنبه گذشته تأکید کردند سلاح بکار گرفته شده در ترور فخری‌زاده، ساخت اسرائیل بوده ‌است.

کانال ایرانی انگلیسی زبان «پرس ‌تی‌وی» در این رابطه خاطرنشان کرد که این سلاح‌ها ساخت اسرائیل است.

در حالی که امیر حاتمی وزیر دفاع ایران متعهد شد که «پاسخ ما به ترور فخری‌زاده در راه بوده و قطعی است.»، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران تأکید کرد که کشورش در پاسخ به طرفی که فخری‌زاده را ترور کرد، سستی نخواهد کرد.

سازمان انرژی هسته‌ای ایران تأکید کرده‌است که مسئولیت انفجار در سایت نطنز و ترور فخری‌زاده متوجه یک طرف است و اسرائیل در هر دو موضوع دست دارد.

رسانه‌های ایران به نقل کمیسیون امنیت ملی مجلس آورده‌اند که اسرائیل در پشت سر ترور فخری‌زاده قرار دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم