دبیرکل سازمان ملل: باید بودجه لازم برای توزیع همگانی واکسن کرونا تأمین شود
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با تأکید بر لزوم تأمین اعتبار لازم برای توزیع واکسن کرونا برای همه، خواستار تلاش جهانی برای مبارزه با کرونا شد.
گوترش در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان مللمتحد در مورد واکنش به پاندمی کرونا گفت: «ما به نتایج اجلاس در مورد پرداختن به پیامدهای کرونا متعهد هستیم.»
نزدیک به 100 رهبر جهان و دهها وزیر، پنجشنبه 3 دسامبر در جلسهای صحبت میکنند که در مورد پاسخ به بحران کرونا و بهترین راههای بهبودی از این پاندمی، منعقد شده که منجر به کشتهشدن بیش از یک و نیم میلیون نفر در سراسر جهان شده است و تأثیر مخربی بر اقتصاد جهانی داشته و بیکاری میلیونها تن در سراسر جهان را در پی داشته است.
جلسه مجمع عمومی سازمان مللمتحد به مدت دو روز ادامه خواهد داشت و قرار است شرکتکنندگان، از جمله وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده و وزیر امور خارجه چین، بیانیههای ویدئویی از پیش ضبط شده را ارائه دهند.
این در حالی است که ایالات متحده چهارشنبه 2 دسامبر گفت، نشست بینالمللی همهگیری کوید -19 از قبل آماده شده بود تا فرصتی را برای پکن برای گسترش «تبلیغات» فراهم کند و به ماهها اختلاف در سازمان بینالمللی میان دو قدرت بزرگ، دامن بزند.
پیشبینی میشود که 53 رئیسجمهوری، 39 نخستوزیر و 38 وزیر در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کنند.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که جلسه ویژه مجمع عمومی باحضور 193 عضو باید زودتر برگزار میشد و «این جلسه از قبل برای خدمت به اهداف چین آماده شده بود.» او همچنین از اعمال محدودیتها در طرح پرسش در جلسات گفت و گو در روز جمعه 4 دسامبر، ابراز نارضایتی کرد.
این مقام مسئول افزود که چین از این جلسه به نفع خود استفاده خواهد کرد و «من پیشبینی میکنم که آنها در طول این دو روز، فعالیت تبلیغاتی بسیار مؤثری انجام دهند.»
سخنگوی هیئت نمایندگی چین در سازمان ملل گفت: «سیاسی کردن موضوع (از سوی آمریکا) به نفع جامعه بینالمللی نیست.»
سخنگوی هیئت نمایندگی چین بدون اشاره به نام ایالات متحده افزود: «اگر کشور خاصی اصرار ورزد، بار دیگر منزوی خواهد شد و سرانجام ناکام خواهد ماند. چین ارتباط و همکاری با سایر کشورهای عضو را تقویت کرده و مشارکتهای مثبت و سازنده خواهد داشت.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در اوایل سال جاری بودجه سازمان جهانی بهداشت را قطع کرد و برنامه خود برای خروج از این سازمان به دلیل اتهامات مبنی بر عروسک بودن آن در دستچین را اعلام کرد ولی سازمان جهانی بهداشت، این اتهام را رد کرد.
این خروج آمریکا قرار بود در ماه ژوئیه اعمال شود، اما جو بایدن رئیسجمهور منتخب آمریکا گفت که این اقدام را لغو میکند.
مقامات دولت ترامپ گفتند که انتظار داشتند پکن، روایتی را در سازمان ملل منتشر کند مبنی بر اینکه ویروس کرونا در خارج از چین و قبل از انتقال به ووهان، ایجاد شده است، ولی سازمان جهانی بهداشت این ادعا را «عمدتاً مبتنی بر حدس و گمان» توصیف کرد.
چین موضعگیری ایالات متحده در این مورد که تشدید شیوع جهانی کرونا به دلیل عدم شفافیت بوده را انکار میکند.