آغاز دومین جلسه محاکمه اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی متهم به تروریسم در بلژیک
یک دادگاه کیفری در شمال بلژیک امروز پنجشنبه 3 دسامبر دومین جلسه محاکمه اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی و سه متهم دیگر ایرانی که تابعیت بلژیکی دارند را به اتهام برنامه ریزی برای منفجر کردن تجمع مخالفان رژیم در پاریس آغاز میکند.
دادگستری بلژیک اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی که یک هسته تروریستی را در اروپا رهبری میکرد، به برنامه ریزی برای بمب گذاری در تجمع «سازمان مجاهدین خلق ایران» در پاریس که در اواخر ژوئن 2018 در یکی از شهرکهای نزدیک پاریس برگزار شده بود، متهم کرده است.
پرونده تروریستی دیپلماتهای ایران باعث ایجاد تنش دیپلماتیک میان فرانسه و ایران شد به ویژه پس از آنکه مقامات پاریس در اکتبر 2018 وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن و هدایت این حمله تروریستی متهم کرد.
جمهوری اسلامی ایران اما مانند همیشه این اتهام را رد کرد.
تهران در حالی این اتهام را رد میکند که پلیس بلژیک به کمک وزارت اطلاعات آلمان و اتریش تمام مدارک و مستندات که اقدامات تروریستی را ثابت میکند را در دست داشته و این افراد را با بمب و تجهیزات آماده شده برای اقدام تروریستی بازداشت کرده است.
نماینده دادستانی عمومی روز پنجشنبه گذشته در اولین جلسه دادرسی اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی را به 20 سال حبس و امیر سعدونی و همسرش نسیمه نعامی را به 18 سال و یک متهم دیگر را به 15 سال محکوم کرد.
اولین محاکمه اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که مقامهای اروپایی او را از مسئولان اصلی اطلاعاتی ایران در اروپا و رهبر هسته تروریستی بازداشت شده اخیر میدانند، روز جمعه 27 نوامبر، در آنتورپ بلژیک آغاز شد.
دادستان بلژیک اسدالله اسدی دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران که در وین مستقر بود را به عنوان مغز متفکر نقشه خنثیشده بمبگذاری در گردهمایی «سازمان مجاهدین خلق ایران»در سال 2018 بوده است.
مجاهدین خلق محاکمه اسدی و هسته تروریستی تحت فرمان او را یک محاکمه «تاریخی» خواندند. اسدالله اسدی حاضر نشد برای رسیدگی به اتهاماتش شخصا در دادگاه حاضر شود.
به گفته منابع مخالفان اسدی به پیشنهاد محمد جواد ظریف از حضور در دادگاه خودداری کرده است.
گفتنی است، اسدالله اسدی که به عنوان سومین کنسول سفارت ایران در وین خدمت میکرد به عنوان طراح اصلی عملیات هدف قرار دادن کنفرانس مخالفان رژیم ایران در فرانسه متهم شده است.
شبکههای امنیتی جمهوری اسلامی که در سفارتهای این کشور در خارج با سمت دیپلمات فعالیت می کنند بارها از سوی مخالفان به توطئه برای بمبگذاری یا ترور مخالفان در کشورهای مختلف متهم یا مجازات شدهاند که انفجار «آمیا»، «کشتار میکونوس»، قتل شاپور بختیار آخرین نخست وزیر شاه فقید ایران و عبدالرحمان قاسملو رهبر حز ب دمکرات کردستان ایران از جمله این اقدامات تروریستی ست.
کارشناسان سیاسی می گویند، مقامات ایران به دلیل عدم گذاشتن ردپایی از عملیاتهای ترور در خارج از کشور همواره این اقدامات را انکار می کردند اما بازداشت اسدی و هسته تروریستی او و محاکمه علنی آنها برای اولین دادگاههای اروپایی ضربه بزرگی به حیثت رژیم اسلامی به شمار می رود.