برنامه آینده برای فشار دادن گلوی ایران و اصرار ترامپ بر عدم بازگشت به برجام
در حالی که دونالد ترامپ تنها 7 هفته دیگر در منصب خود در کاخ سفید خواهد ماند، مشاوران او به افزایش فشار علیه نظام ایران به هر روش ممکن بدون در غلطیدن به باتلاق جنگ تمام عیار با ایران قبل از مراسم سوگند بایدن چراغ سبز دادند.
ترامپ ظرف چند هفته اخیر شخصاً پرونده ایران و اعمال فشار بر آن را دنبال کرده است اما برخی مسئولان بویژه پمپئو وزیر خارجه از دست باز برای اعمال فشار بر ایران به شرط عدم بروز جنگ جهانی سوم به تعبیر روزنامه آمریکایی دیلی بیست، برخوردارند.
نظام سختگیرانه تحریمها
به گفته مسئولان بلندپایه دولت ترامپ به روزنامه دیلی بیست «قرار است که دولت، یک سری تحریمهای تازه را علیه شرکتها و افراد مرتبط با نظام ایران در هفتههای آینده اعلام کند که هدف از آنها برآورده کردن تمایل برخی از مسئولان آمریکا به سنگاندازی در راه بازگشت احتمالی آمریکا به برجام است.»

پمپئو و آبرامز سر نیزه اقدامات آمریکا علیه ایران
به گفته این مسئولان، رهبری این سیاست را پمپئو وزیر خارجه و الیوت آبرامز نمانیده ویژه آمریکا در امور ایران بر عهده دارند که طرفدار تدابیر سختگیرانه شامل حمایت آرام از عملیات مخفی است که دیگر اطراف در صدد اجرای آن علیه ایران هستند.
این در حالی است که به گفته منابع آگاه، جینا هاسیل مدیر سیا مستقیماً دست اندرکار این سیاست است.
به نوشته این روزنامه، ترامپ بارها به مشاوران خود تأکید کرده، ممانعت از بروز درگیری با ایران از دید او اولویت دارد ولی در عین حال اسرائیل میتواند زمام امور را در هدف قرار دادن یا حتی قتل مسئولان نظام ایران در آخرین هفتههای حضورش در کاخ سفید، بهدست داشته باشد.

ترور فخریزاده و سکوت ترمپ
به گفته این مسئولان در دولت ترامپ، اسرائیل در ترور فخریزاده دانشمند هستهای ایران دست داشته است. مارک دوبویتز مدیر اجرایی مرکز دفاع از دموکراسی (که مرکزی است که به دولت ترامپ د رخصوص ایران مشورت میدهد)، در این خصوص گفته است: «پر واضح است که روابط مسستحکمی میان یوسی کوهین رئیس موساد و هاسبل رئیس سیا وجود دارد.»
دولت کنونی آمریکا تا این لحظه در مورد ترور فخریزاده سکوت کرده و مسئولان آمریکا به ترامپ توصیه کردند که از هر گونه توئیت در روزهای آینده در مورد ترور فخریزاده خوداری کند.
مسئولان بلندپایه دولت ترامپ تأکید دارند که اقدامات در راستای محدود کردن تلاشهای دولت بایدن در خصوص شکلدادن به معاملهای تازه با ایران با عملیات سری و محرمانه اسرائیل از جمله ترور محمد المصری نفر دوم القاعده در ایران و بمبگذاری در یکی از تأسیسات هستهای این کشور، همزمان شده است.
به گفته دوبویتز «اسرائیلیها واقفند که از هماکنون تا 20 ژانویه آینده میبایست بیشترین زیان ممکن را به نظام ایران وارد آورند.»
دادههای اطلاعاتی
به گفته یکی از مسئولان بلندپایه دولت کنونی، راهبرد ترامپ در چند هفته آینده، «ادامه استفاده از تحریمها به عنوان ابزار بازدارنده در کنار تأمین دادههای اطلاعاتی برای هم پیمانان منطقهای نظیر اسرائیل است که هدف مشترک ضربهزدن به رژیم ایران را دنبال میکنند.»
تنها تفاوت
تنها تفاوت این راهبرد با سیاست ثابت دولت ترامپ در خصوص ایران این است که دولت ترامپ، صرفاً خواهان تحریم ایران نیست بلکه در صدد سنگ اندازی در سر راه بازگشت آمریکا در دوران بایدن به برجام است.
به گفته دستاندرکاران تدوین این راهبرد علیه ایران، کمپین فشار حداکثری از توان بایدن برای بازگشت به روند تعامل پیشین با ایران میکاهد. از سوی دیگر شرکتهای چند ملیتی بشدت از تعامل با ایران پرهیز دارند تا جایی که حتی اگر تحریمها از سوی دولت بایدن برداشته شود، بازهم حاضر با تعامل با ایران نیستند.
این درحالی است که به گفته گاریت بلانک هماهنگکننده پیشین اجرای برجام در وزارت خارجه در دوران اوباما «اگر ایران در دام پهن شده در قالب ترور فخری زاده بیفتد، به هیچ وجه امکان بازگشت به برجام وجود ندارد اما اگر چنین نشود، آنگاه نمیدانم که بایدن یا ایران با کدام گزینهها در ژانویه آینده روبهرو خواهند شد.»