خیابانهای شهر ناصریه در جنوب عراق جمعه 27 نوامبر در سالروز «کشتار زیتون» شاهد انبوه تظاهرکنندگان بود که سال گذشته در همین زمان در این شهر علیه تظاهرکنندگان به وقوع و پیوست و دهها نفر طی آن کشته شدند.
این در حالی بود که تظاهرکنندگان ناصریه با اقدام مسلحانه طرفداران مقتدی صدر غافلگیر شدند که در پی این تعرض، 6 کشته و بیش از 90 زخمی برجای ماند که در حکم نمایش قدرت سیاسی با نزدیک شدن زمان انتخابات پارلمانی در ژوئن آینده است.
این درگیریها تا پاسی از شب ادامه یافت ولی معترضان، شنبه 28 نوامبر به میدانها بازگشته و چادرهای خود را بار دیگر برپا ساختند.
در بیانیه صادره از سوی جنبش اعتراضی در میدان الحبوبی در مرکز ناصریه، از بی تحرکی نیروهای امنیتی در برابر این تعرض آشکار، بشدت انتقاد شده و آمده است که عناصر هوادار صدر بیدلیل به معترضان حمله برده و با سلاح خود بر مرکز استان سیطره یافتند.
درخواست استعفای الکاظمی
این جنبش همچنین از مرجعیت عالی شیعه (آیتالله سیستانی) خواست برای حمایت از تظاهرکنندگان و مجازات شبهنظامیان و دستیابی به راه حلی برای این بحران، در این موضوع دخالت کند.
در ادامه بیانیه از مصطفی الکاظمی خواسته شده تا از منصب خود استعفا دهد زیرا قادر به حفظ شان دولت و حمایت از تظاهرکنندگان و دفاع از حق اعتراض و آزادی بیان نیست.
گفتنی است که این حوادث، دولت را بر آن داشت تا فرمانده پلیس ناصریه را از کار برکنار کرده و تحقیقات را درمورد این حادثه آغاز کند و مقررات منع آمد و رفت شبانه را به مورد اجرا بگذارد.
ناصریه کانون اصلی جنبش نوامبر 2019 در عراق است که در اعتراض به فساد دولتی و رانتخواری و تأکید بر لزوم دور ساختن احزاب از دولت شکل گرفت.
ناصریه از آغاز این دست از اعتراضها شاهد رویدادهای خونین بوده به طوری که بیش از 30 نفر در جریان تظاهرات 28 نوامبر گذشته، کشته شدند.