انتقادات از ناتوانی دستگاه اطلاعاتی ایران در پی ترور فخری‌زاده

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در پی ترور غافلگیرکننده محسن فخری‌زاده دانشمند برجسته هسته‌ای ایران، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی به حسن روحانی رئیس‌جمهوری عنوان ساخت که «ادامه چنین اقداماتی بیانگر ناتوانی دستگاه اطلاعاتی کشور است» و باید چاره‌ای برای برطرف‌سازی چنین ناتوانی اندیشیده شود.

حسین علایی فرماده پیشین سپاه پاسداران نیز در انتقاد از این رخنه امنیتی آشکار در عرصه ایران جمعه 27 نوامبر تأکید کرد که «اسرائیل بیش از 10 سال است که در داخل ایران اقدام به عملیات از جمله ترور دانشمندان می‌کند.»

اطلاعات دقیق

او افزود که شیوه ترور فخری‌زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری در وزارت دفاع نشان می‌دهد که ساختار عملیاتی اسرائیل در ایران فوق‌العاده پیشرفته و متکی بر اطلاعات دقیق است.

این درحالی است که حسن روحانی شنبه 28 نوامبر اسرائیل را به دست داشتن در ترور فخری‌زاده متهم کرد و این اقدام را تلاشی برای ایجاد آشوب در منطقه تلقی کرده و تأکید داشت که کشورش در این «دام» نخواهد افتاد.

در حالی که روحانی تأکید کرد پاسخ به این اقدام «در زمان مناسب» داده خواهد شد، علی خامنه‌ای رهبر نظام بر ضرورت پاسخ حتمی و مجازات آمران و عاملان ترور فخری‌زاده و لزوم ادامه فعالیت‌های او در عرصه هسته‌ای تأکید کرد.

روحانی در سخنان خود گفت: «ملت ایران هوشمندتر و حکیم‌تر از آنند که در دام توطئه بیفتند. آنها در فکر ایجاد یک آشوب و بلوا هستند اما بدانند که ما دست آنها را از پیش خوانده‌ایم و موفق نخواهند شد به اهداف خبیثانه خودشان دست پیدا کنند.»

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، نخستین مسئولی بود که انگشت اتهام را به سمت اسرائیل گرفت و در پی این ترور تأکید کرد که نشانه‌های جدی در مورد دست داشتن اسرائیل در این ترور وجود دارد.

شایان ذکر است که وزارت دفاع ایران جمعه 27 نوامبر، کشته‌شدن فخری‌زاده در پی زخمی‌شدن در حمله «عناصر تروریستی» را اعلام داشت و تأکید کرد که او بعد از هدف قرار گرفتن خودرو حامل وی و تبادل آتش میان محافظان و «عوامل تروریست»، «بشدت زخمی» شده و بعد از انتقال به بیمارستان درگذشت. عملیات ترور فخری‌زاده در شهر آبسرد منطقه دماوند در شرق تهران اجرا شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم