رئیسجمهوری سابق ایران قانون حجاب اجباری در این کشور را مورد انتقاد قرار داد و اظهار کرد که با وجود تاکید رهبر ایران که دو سال پیش در یک سخنرانی اعلام کرده بود کسی در مسئله حجاب نقدی نکند و الزامی بودن آن را زیر سوال نبرد، این قانون باید بر اساس خواست اکثریت مردم تغییر کند.
محمود احمدینژاد که همواره به اظهارنظرهای غیرمنتظره مشهور است در مصاحبهای تفصیلی با مهدی نصیری، سردبیر سابق کیهان گفت که قانون پوشش در ایران باید با خواست «اکثریت مردم» منطبق باشد.
به گفته او مصوبات مجلس باید مورد قبول عامه مردم باشد و اگر مجلس یک قانونی گذاشته و اکثریت جامعه میگوید «من قبول ندارم»، اگر مجلس به این مسئله بیتوجهی کرد «فاقد مشروعیت» است چون این مجلس نماینده مردم است و نباید خلاف خواست کسی که او را تعیین کرده، عمل کند.
احمدینژاد این استدلال که چون مردم به حکومت جمهوری اسلامی «آری» گفتند و دیگر پس از آن حق اظهارنظر ندارند را «دیکتاتوری» دانست و تاکید کرد که حق اختیار انسان قابل ساقط شدن نیست.
او در سخنی هشدارآمیز گفت که ممکن است در یک برههای هم حکومت بتواند مردم را ساکت کند اما در یک مقطعی دیگر مردم «میزنند» و «داغونت» میکنند.
رئیسجمهوری سابق ایران، درباره سخنان علی خامنهای رهبر این کشور که گفته بود کسی در این مسئله (نقد حجاب اجباری) وارد نشود و روشنفکر یا روحانی بحث نفی حجاب الزامی را مطرح نکنند، توضیح داد: «اگر رهبری یک موقع توصیهای میکنند معنایش این است که اگر کسی نظری داشت، نگوید؟! یا مثلا احتمال نمیهند که شاید نظر ایشان از دو سال پیش تا الان عوض شده باشد؟! این حرفها خیلی سبک است. شما میخواهی به ظواهر سخنان رهبری استناد بکنی تا برای مردم محدودیت ایجاد کنی، این خیلی غلط است».
گفتنی است، ایران جز معدود کشورهایی است که از انقلاب 1979 رعایت حجاب اجباری در آن الزامی شد، به محض اعلام این قانون، اعتراضات گسترده از سوی فعالان حقوق زنان شکل گرفت که تاکنون نیز ادامه دارد. در آخرین نمونه از این مبارزات علیه قانون حجاب اجباری، عدهای از زنان ایرانی در دسامبر 2017 به شکل نمادین روسریهای خود را روی چوب بستند و در حالیکه روی یک سکو قرار میگرفتند، روسری را تکان داده و به تداوم این قانون اعتراض کردند.