تایلند نام ایرانی‌های مبادله شده با کایلی مور را فاش کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک روز پس از آزادی کایلی مور گیلبرت اسلام‌شناس استرالیایی از ایران، تایلند فاش کرد که او با سه شهروند ایرانی که کوشیده بودند علیه دیپلمات‌های اسرائیلی بمب‌گذاری کنند، مبادله شد.

این سه ایرانی کوشیده بودند در سال 2012 علیه دیپلمات‌های اسرائیلی در بانکوک بمب‌گذاری کنند و از آن زمان در زندان به سر می‌برند. اداره زندان‌‌های بانکوک اعلام کرد که مسعود صداقت‌زاده و سعید مرادی روز چهارشنبه 25 نوامبر آزاد شدند و محمد خزایی هم در ماه آگوست در پی عفو پادشاهی آزاد شد. صداقت‌زاده و مرادی به عنوان زندانی به ایران منتقل شدند و خزایی مشمول عفو شد.

Advertisement

خبرگزاری صدا و سیمای ایران روز چهارشنبه تصاویری از کایلی مور گیلبرت در فرودگاه تهران منتشر کرد که لیندال ساش سفیر استرالیا در تهران در کنار او ایستاده بود. در تصاویر دیگری هم 3 مرد دیده می‌شد که از سوی عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران مورد استقبال قرار گرفتند.

یکی از این سه نفر که روی ویلچر نشسته بود، سعید مرادی نام دارد و در حین تلاش ناکام برای بمب‌گذاری پاهای خود را از دست داد.

رسانه‌های ایران اعلام کردند مقامات این کشور روز چهارشنبه 25 نوامبر 2020 در ازای آزادی سه نفر که خبرگزاری ایرنا آنها «سه فعال اقتصادی ایرانی که به قصد دور زدن تحریم بازداشت شده بودند» خواند، کایلی مور تبعه استرالیایی که از سال 2018 در ایران زندانی است، را آزاد کرد.

خبرگزاری صدا و سیمای ایران کایلی مور را به جاسوسی برای اسرائیل متهم کرد و گزارش کرد که «وی پس از طی مراحل قانونی و قضایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی به 10 سال حبس محکوم گردید و پس از 2 سال از محکومیت خود، در نهایت نظام جمهوری اسلامی تصمیم می‌گیرد وی را با سه فعال اقتصادی ایرانی که به قصد دور زدن تحریم بازداشت شده بودند تبادل کند.»

کایلی مور گیلبرت، استاد و پژوهشگر در رشته اسلام‌شناسی در دانشگاه «ملبورن» در ماه سپتامبر 2018 هنگامی که برای سفر پژوهشی به ایران رفته بود، به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت و زندانی و در آخر به 10 سال زندان محکوم شد.

پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی آورد که کایلی مور اتهامات وارده از سوی دستگاه امنیتی و قضایی ایران را رد کرده و در نامه‌ای که قبلا به «اسکات موریسون» نخست وزیر کشورش نوشت، گفته است که : «در جریان یک برنامه دانشگاهی به ایران سفر کرده بود و گفت‌وگوهای تحقیقاتی انجام می‌داد. کایلی نوشته که متاسفانه یکی از همکاران او در این تحقیق و یکی از سوژه‌های مصاحبه‌اش او را به عنوان مظنون به سپاه پاسداران معرفی می‌کند.»

کایلی مور گیلبرت دانش‌آموخته دانشگاه «کمبریج» است او علاوه بر استرالیا، تابعیت بریتانیایی نیز دارد. گزارش‌ها حاکی از آن است که او به دعوت دانشگاه «الزهرا و دانشگاه ادیان و مذاهب قم » برای شرکت در هفتمین کنفرانس شیعه‌شناسی که سبتامبر سال 2018 در ایران برگزار می‌شد، این سفر را انجام داده بود. او سپس در فرودگاه و در مسیر بازگشت به استرالیا بازداشت شد.

کایلی مور گیلبرت پیش از کریسمس سال 2019 در نامه‌‌ای به مورسیون از ادامه حبس در سلول انفرادی، اعتصاب غذا‌های متوالی و محدودیت شدید تماس با خانواده‌اش سخن گفته بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم