22 شخصیت سیاسی فرانسوی از مکرون خواستند تا فعالیت اخوان المسلمین را در فرانسه منع کند
22 تن از شخصیتهای برجسته فرانسوی روز پنجشنبه 19 نوامبر در نامه سرگشادهای از امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و ژان کاستکس و وزیر این کشور خواستند تا فعالیت گروه اخوان المسلمین شاخه فرانسه را ممنوع اعلام کنند.
این 22 شخصیت حقوقی و سیاسی فرانسه در نامه سرگشاده خود خواستار ضربه زدن به منبع و قلب مرجعیت ایدئولوژیک افراط گرایی در اروپا شدند.
امضاكنندگان این نامه در متن پیام خود گفتند که نظریه پردازان اخوان المسلمین دشمنان غرب هستند آنها در گذشته از رژیم نازی هیتلر حمایت کردند و منبع و الهام بخش همه افراط گرایی اسلامی در جهان هستند.
امضا کنندگان نامه یادآوری کردند که «اتحادیه سازمانهای اسلامی وابسته به اخوان در فرانسه» در سال 2017 به دلیل برخی محاسبات سیاسی نام تشکیلات خود را به «مسلمانان فرانسه» تغییر دادند.
در پایان این نامه آمده است، فرانسه که کشور روشنگری، آزادی و میهن ولتر است از اهداف اولیه اخوان المسلمین است.
گفتنی است که هیأت علمای اعظم در پادشاهی عربی سعودی شامگاه سهشنبه 10نوامبر 2020 تاکید کرد که جماعت اخوان المسلمین گروهی تروریستی است که دین اسلام را نمایندگی نمیکند.
این هیأت با انتشار بیانیهای اعلام کرد، جماعت اخوان المسلمین گروهی تروریستی است که نماینده دین اسلامی نیست و تنها از اهداف حزبیاش که در مخالفت با هدایت دین حنیف اسلامی است پیروی کرده و زیرپوشش دین دست به اقدامهایی در مغایرت با تعالیم دینی زده و باعث ایجاد تفرقه و فتنه و گسترش خشونت و تروریسم میشود.
در متن بیانیه هیات علمای سعودی برای تروریستی خواندن جماعت اخوان المسلمین به متون دینی از جمله آیات قرآن و احادیث استناد شده است.
هیات علمای سعودی با استناد به برخی آحادیث و آیات قرآن گفته است که خداوند متعال به اجماع بر حق و دوری از تفرقه و اختلاف امر کرده است.
این هیات تاکید کرده که خداوند به بندگانش فرمان داده تا «صراط المستقیم» را دنبال کنند و آنها را از پیمودن راههایی که از حق باز میدارد، نهی کرده است».
به گفته هیات علمای اعظم سعودی پیمودن «صراط مستقیم» تنها با پیروی از کتاب خدا عز وجل و سنت پیامبر او صلى الله عليه و سلم است و احادیث صحیح در اینباره بر راههایی که خداوند متعال پیروان مذاهب و آیینهای منحرف از حق را از آن نهی کرده است دلالت میکند.
هیات علاوه بر استناد به متون قرآنی به تعدادی از احادیث معتبر از عبدالله بن مسعودو صحابه عبدالله بن عباس استناد کرده است..