نخست‌وزیر پاکستان در کابل: بهترین وضعیت برای منطقه تأمین ثبات در افغانستان است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان پنج‌شنبه 19 نوامبر در سفری رسمی به کابل پایتخت افغانستان گفت، بهترین وضعیت برای منطقه، تأمین صلح و ثبات در افغانستان می‌باشد.

براساس اعلامیه‌ای ارگ ریاست جمهوری افغانستان، عمران‌خان اضافه کرد: «صلح و ثبات در افغانستان منفعت مشترک دو کشور می‌باشد و خشونت‌های جاری قابل قبول نمی‌باشد و من می‌خواهم بگویم که ما در موجودیت خشونت در افغانستان سخت ناراحت و متاثر می‌شویم».

Advertisement

او علاوه کرد، پاکستان می‌خواهد که نقش مثبت بازی کند و خواهان به میان آمدن شرایطی است که در آن در روابط دو کشور سوء ظن وجود نداشته باشد.

عمران‌خان اظهار کرد: «ما کوشش نهایی خود را انجام می‌دهم تا خشونت کاهش یابد. کشور ما نیز آسیب‌های زیادی را از جنگ دیده است و بهترین وضعیت برای منطقه، صلح و ثبات در افغانستان می‌باشد».

نخست‌وزیر پاکستان بیان کرد، امیدوار است که خشونت‌های چند دهه اخیر که مصیبت‌های زیادی بالای مردم افغانستان آورده خاتمه یابد.

عمران‌خان گفت: «ما از گفت‌وگوهای اخیر میان هیات پاکستان و افغانستان رضایت داریم و دیدگاه هر دو کشور، گسترش همکاری‌های اقتصادی می‌باشد. باید روابط هر دو کشور به گونه شفاف گسترش یابد و کمیته‌های مشترک که در حال ایجاد است، روی تقویت بیشتر همکاری‌ها کار خواهند کرد».

نخست وزیر پاکستان رسماً از محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان دعوت کرد به اسلام آباد سفر کند.

افغانستان و پاکستان آینده مشترک دارند

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان گفت، کابل – اسلام‌آباد بر علاوه تاریخی مشترک، آینده مشترک نیز دارند.

غنی اضافه کرد، افغانستان و پاکستان باید بر تقویت یک دیدگاه راهبردی استوار بر توسعه همکاری‌های تجارتی و ترانزیتی کار کنند.

او اظهار کرد، این سفر نخست‌وزیر پاکستان یک سفر تاریخی است و امیدوار است که باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی و سایر تلاش‌های مثبت برای صلح و ثبات در تمام منطقه شود.

غنی علاوه کرد: «افغانستان و پاکستان نه تنها مشترکات تاریخی دارند، بلکه آینده مشترک دارند و دورنمای آینده ما همان آرزوی اتصال و همکاری‌های منطقوی است که برای بهبود وضعیت مردمان ما مهم می‌باشد و این اساس مناسبات ما را باید شکل دهد».

رئیس جمهوری افغانستان گفت: «ما باید دیدگاه بزرگ سیاسی و توسعه اقتصادی داشته باشیم و با توجه به خطرات، فرصت‌ها را از دست ندهیم و صلح و ثبات در افغانستان باعت تقویت اقتصاد پاکستان خواهد شد».

محمد اشرف غنی ادامه داد: «برای هر دو کشور افزایش خشونت در افغانستان قابل قبول نیست و خشونت‌های طالبان باید پایان یابد و یگانه راه حل این معضله، راهکار سیاسی است که باید به پیش برده شود. مردم ما و پاکستان از تروریزم و فقر آسیب‌های زیادی را متحمل شده اند و با هم می‌توانیم در این زمینه تغییر بیاوریم».

شایان ذکر است که عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اخیراً به پاکستان سفر کرد با مقام‌های آن کشور از جمله عمران‌خان صحبت نمود و هر دو جانب به همکاری «صادقانه» میان دو کشور تاکید کردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم