ایران؛ ممنوعیت تبلیغ اینستاگرام در صداوسیما با موافقتها و مخالفتهایی همراه شد
روز گذشته مرکز فضای مجازی با ارسال ابلاغیه به سازمان صداوسیما ضمن درخواست جلوگیری از تبلیغ اینستاگرام در این سازمان فراهم شدن زمینه برای تبلیغ پیامرسانهای بومی را خواستار شد.
شبکه اجتماعی اینستاگرام که جز معدود پیامرسانهایی است که در ایران فیلتر نیست، از سوی برنامههای تلوزیون ایران نیز مورد استقبال قرار گرفته و این برنامهها با ساختن صفحه خود را بیشتر به مخاطبان معرفی و ارتباط خود را قویتر میکنند اما برخی نهادها این امر را مورد انتقاد قرار داده و خواستار اقدام علیه آن شدند. بر اساس گزارش سایت مرکز ملی فضای مجازی ایران، امیر خوراکیان معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی ایران با بیان اینکه در حوزه پیامرسانهای بومی در رسانه ملی ضعف وجود دارد، خواستار توجه بیشتر رسانه ملی به این موضوع شد.
او تاکید کرد که پیامرسانهای خارجی که فاقد مجوز هستند و هیچ تعامل و همکاری با این کشور ندارند، در اولویت تبلیغ در تلویزیون به هیچ عنوان نباشند.
خوراکیان با اشاره به اقدام سازمان صداوسیما در هدایت کاربران به سمت شبکه اجتماعی اینستاگرام، از ارسال ابلاغیهای به این سازمان، برای اعلام مخالفت با این اقدام صداوسیما خبر داد.
از سوی دیگر، افشین کلاهی رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران «ممنوعیت تبلیغ اینستاگرام در صداوسیما» را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «با این اقدام، راه ارتباطی با کسب و کارها از دست میرود و برقراری ارتباط بین مشتری و کسب و کار سختتر میشود».
به گفته او چنین تصمیمی در مراجعه مردم به این شبکه اجتماعی تاثیری نخواهد داشت.
کلاهی تاکید کرد که به جای سیاستهای سلبی، از سیاستهای تشویقی و ایجابی باید استفاده شود.
گفتنی است، اینستاگرام در ایران برخلاف سایتها و شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و دیگر شبکههای محبوب دنیا به طور کامل فیلتر نیست ولی طرح فیلترینگ هوشمند اینترنت روی آن اجرا شده است.
در 31 دسامبر 2017 این شبکه اجتماعی به همراه تلگرام و به علت اعتراضات سراسری در ایران، به دستور مقامات حکومت از دسترس کاربران ایرانی خارج شد و پس از چند روز دوباره رفع فیلتر شد.
در سال 2019، حساب رسمی به زبان انگلیسی رهبر جمهوری اسلامی توسط اینستاگرام مسدود شد، همچنین حساب برخی از فرماندهان سپاه پاسداران نیز در این شبکه اجتماعی به علت آنچه «تروریست» بودن خوانده شد، مسدود شد.